Häkkinen spreekt wens uit voor GP Abu Dhabi: 'Mooi als Verstappen Pérez zou helpen' Formule 1
Formule 1

Häkkinen spreekt wens uit voor GP Abu Dhabi: 'Mooi als Verstappen Pérez zou helpen'

Häkkinen spreekt wens uit voor GP Abu Dhabi: 'Mooi als Verstappen Pérez zou helpen'

Mika Häkkinen hoopt dat Max Verstappen in Abu Dhabi wel besluit om Sergio Pérez te helpen. De voormalig Formule 1-coureur weet dat de regerend wereldkampioen de nummer één is bij Red Bull Racing, maar de oud-coureur is ook van mening dat het teambelang altijd groter is. In de race kwam Verstappen immers niet verder dan de zesde plek. Iets wat Red Bull vooral kon wijten aan de temperatuur van het asfalt gedurende het weekend.

Voor het eerst sinds de Grand Prix van Oostenrijk wist Red Bull niet te winnen. Dat laat zien dat weersomstandigheden ook een team als Red Bull kunnen raken. 'De Red Bulls hadden het het heel erg moeilijk dit weekend en ze leken heel erg veel last te hebben van de veranderende baantemperaturen', schrijft Häkkinen in zijn column voor Unibet. 'Dat laat zien dat zelfs een auto die een wereldkampioenschap kan winnen heel erg gevoelig is voor veranderingen. Max en Sergio konden hierdoor geen dominante race tevoorschijn toveren, ondanks dat we dit van ze gewend zijn.'

De race van Verstappen was eigenlijk al redelijk snel voorbij na een crash met Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur kreeg een straf, maar daar is Häkkinen het niet helemaal mee eens. 'De botsing tussen Max en Lewis leek vooral op een race-incident. De straf van de stewards was dan ook wel wat hard, want Verstappen zat er gewoon voor in bocht 1. Max had misschien zijn voet van het gas kunnen halen, maar zo'n beslissing moet je in een fractie van een seconde maken.'

Häkkinen hoopt voor Pérez dat Verstappen assistentie biedt

Het meest besproken moment van de race was uiteindelijk de keuze van Verstappen om Pérez niet te helpen. Häkkinen hoopt dat de Nederlander het in Abu Dhabi goed zal maken. 'Het team komt op de eerste plek en er zijn dan ook altijd afspraken met je teamgenoot. We weten niet wat die afspraken zijn, maar het is duidelijk dat Max de nummer één is. Sergio heeft Max natuurlijk altijd wel goed geholpen, dus het zou mooi zijn als het andersom ook gebeurt en dat Max zijn teamgenoot helpt om de tweede plek in het kampioenschap te pakken', hoopt de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws