Buitenlandse media met matige cijfers voor Verstappen na 'triest' weekend op Interlagos Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media met matige cijfers voor Verstappen na 'triest' weekend op Interlagos

Buitenlandse media met matige cijfers voor Verstappen na 'triest' weekend op Interlagos

Max Verstappen kende een matig Grand Prix-weekend op het circuit van Interlagos. De coureur van Red Bull Racing wist in veranderende omstandigheden geen poleposition te pakken en in de sprintrace eindigde de rijder achter George Russell. Tijdens de hoofdrace op zondag ging het van kwaad tot erger voor Verstappen. De regerend wereldkampioen crashte met Lewis Hamilton, kwam als zesde over de streep en haalde de woede van teamgenoot Sergio Pérez op de hals. Verstappen krijgt van de buitenlandse media daarom ook niet louter voldoendes.

Auto, Motor und Sport (Duitsland) - 7,0

Het incident tussen Verstappen en Pérez hangt als een schaduw boven het Grand Prix-weekend van Red Bull. Als de Nederlander beter had gehandeld in deze situatie had dit natuurlijk weinig verschil gemaakt voor Verstappen. 'Het was gewoon niet het weekend van de wereldkampioen', schrijft Auto, Motor und Sport. 'Hij had heel erg veel moeite met zijn auto. Pérez kende dezelfde problemen.' Het levert Verstappen alsnog een 7,0 op, maar in de voorbije Grand Prix-weekenden kreeg de Red Bull-coureur telkens de perfecte score.

La Gazzetta dello Sport (Italië) - 5,0

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport zag ook dat Verstappen het moeilijk had tijdens de Grand Prix van Brazilië. De krant richt zich echter vooral op het incident met zijn teamgenoot en noemt het weekend van Verstappen daarom ook 'triest'. 'Het was irrelevant voor het wereldkampioenschap, maar van Verstappen was het een opzettelijke keuze, gebaseerd op oud zeer tussen de twee dat in Frankrijk tot stand kwam tijdens de kwalificatie', verwijst de roze sportkrant naar het feit dat Pérez Verstappen geen slipstream gaf.

The Race (Groot-Brittannië) - 7,0

Bij het Britse The Race krijgt het weekend van Verstappen een 7,0. Het medium zag de coureur enkele fouten maken, maar ook dat hij nog knap de zesde plek wist te veroveren, ondanks dat de tweevoudig wereldkampioen daarvoor ook teamorders moest negeren. 'De straf voor het incident met Hamilton was misschien wat hard, maar hij had zeker ook wat geduldiger kunnen zijn. Het feit dat hij teamorders negeerde, zet hem ook niet bepaald in een positief daglicht.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws