Albers snapt Verstappen niet: 'Een coureur van zijn kaliber heeft dit niet nodig' Formule 1
Formule 1

Albers snapt Verstappen niet: 'Een coureur van zijn kaliber heeft dit niet nodig'

Albers snapt Verstappen niet: 'Een coureur van zijn kaliber heeft dit niet nodig'

Christijan Albers snapt niet dat Max Verstappen besloot om zijn teamgenoot niet te helpen tijdens de Grand Prix van Brazilië. Sergio Pérez is verwikkeld in een strijd om de tweede plek in het kampioenschap met Charles Leclerc en Verstappen werd gevraagd om de Mexicaan voorbij te laten in de laatste ronde. Dat liet de regerend wereldkampioen na, aangezien er iets is voorgevallen in Monaco. Albers vindt dat Verstappen beter met de situatie om had moeten gaan.

Verstappen staat in de Formule 1-wereld bekend als iemand met een uitgesproken mening. Dat maakt het soms lastig voor de persafdeling van Red Bull Racing om met de coureur te werken. 'Je krijgt als team nooit het ideale pakket', vertelt Albers bij De Telegraaf-podcast. 'Je krijgt niet een coureur die doet wat je zegt, supergoed is met de pers, heel erg hard kan rijden en wereldkampioen kan worden. Er zullen altijd wat scherpe randjes aan zitten. Het zit Verstappen misschien wel dwars, maar deze actie heeft hem zeker niet geholpen.'

De voormalig Formule 1-coureur wist al eerder van het voorval in Monaco. Pérez zou namelijk expres gecrasht zijn om zichzelf een betere positie te verschaffen in de race ten opzichte van Verstappen. Albers is van mening dat de Nederlandse coureur op Interlagos anders met die frustratie om had moeten gaan. 'Ik begrijp dat Verstappen zijn principes heeft, maar een coureur van zijn kaliber heeft dit niet nodig. Was dit het allemaal echt waard? Je staat er zo ver boven.'

Albers over tijdstraf Verstappen: 'Ik vind het idioterie'

Verstappen kwam eerder in de race al in opspraak. Tijdens een inhaalactie op Lewis Hamilton kwam hij in aanraking met de zevenvoudig wereldkampioen en werd hij door de wedstrijdleiding als schuldige aangewezen. 'Ik vind het idioterie. Er is bijna geen mogelijkheid meer om te racen. Het wordt nu allemaal veel te veel gecontroleerd. Ik snap wel dat alles veilig moet zijn, maar dit is echt absurd. Dit was gewoon echt racen, want het is bijna onmogelijk om bij de apex er al echt naast te zitten', aldus Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws