Hamilton baalt van DRS-probleem: 'Poleposition had erin gezeten' Formule 1
Formule 1

Hamilton baalt van DRS-probleem: 'Poleposition had erin gezeten'

Hamilton baalt van DRS-probleem: 'Poleposition had erin gezeten'

Lewis Hamilton denkt dat hij mee had kunnen strijden om poleposition. Uiteindelijk was het zijn teamgenoot George Russell die de eerste startplek wist te veroveren voor de Grand Prix van Hongarije, terwijl Hamilton niet verder kwam dan de zevende plek. De zevenvoudig wereldkampioen had naar eigen zeggen last van DRS-problemen, waardoor hij geen competitieve ronde wist te rijden in Q3. Wel is de Mercedes-rijder blij voor het team en zijn teamgenoot.

Het resultaat van Russell komt volledig uit de lucht vallen, aangezien Mercedes verre van competitief was gedurende de eerste vrije trainingen op de vrijdag. De Duitse renstal klokte tijden die anderhalve seconde langzamer waren dan de tijden van de Ferrari-rijder. Het leek er dus ook op dat Carlos Sainz, die sneller was dan teamgenoot Charles Leclerc, ervandoor zou gaan met poleposition. Aan het einde was het uiteindelijk Russell die marginaal sneller wist te gaan dan de Spanjaard.

Hamilton had zich ook graag bij het gevecht om poleposition gevoegd, maar het mocht niet zo zijn. Desondanks is de coureur blij met het resultaat van het team. 'Het voelt echt geweldig', zegt Hamilton bij Sky Sports. 'Poleposition had erin gezeten, en zeker de eerste startrij. Ik had er graag bij gezeten, maar in de eerste plaats ben ik ben heel blij voor George. Dit hadden we niet verwacht. Het is mooi, zeker in het licht van de problemen die we hebben gehad, om weer te vechten voor de eerste startrij.'

DRS-problemen voor Hamilton

Het gat naar teamgenoot Russell was uiteindelijk ongeveer acht tienden. De 103-voudig racewinnaar kampte tijdens de laatste kwalificatiesessie dan ook met een vervelend probleem. Max Verstappen was in Spanje slachtoffer van een kapotte DRS en op de Hungaroring was het de beurt aan Hhamilton. 'De DRS ging gewoon niet open. Ik had anders mijn tijd zeker wel kunnen verbeteren', aldus de Mercedes-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws