Hamilton baalt van timing: 'Was de laatste auto die wegreed' Formule 1
Formule 1

Hamilton baalt van timing: 'Was de laatste auto die wegreed'

Hamilton baalt van timing: 'Was de laatste auto die wegreed'

Lewis Hamilton baalt ervan dat hij als laatste naar buiten reed voor zijn snelle ronde. De Brit had moeite met het zien van de omstandigheden doordat het donker was boven Interlagos. Daardoor kwam hij net in de bui terecht en zat een goede tijd er niet in. Toch haalt de zevenvoudig wereldkampioen zijn schouders op, want zo werkt de autosport nou eenmaal.

Hamilton vertelt tegenover Sky Sports dat hij tegen het eind van de kwalificatie nog even naar buiten ging om te kijken of er nog niets mogelijk was, maar al snel bleek dat het verbeteren van zijn tijd er absoluut niet in zou zitten. 'Ik ging naar buiten om te zien hoe de omstandigheden waren, maar het was natuurlijk behoorlijk nat. Het is autosport', zo concludeert de zevenvoudig wereldkampioen.

Omstandigheden nekten Hamilton

De Brit lijkt wat verrast te zijn geweest door de hevigheid van de regen die zich aan het begin van Q3 liet zien, want doordat het donker was kon hij niet zien hoe erg de omstandigheden waren. 'Het was moeilijk om de omstandigheden te zien en het was moeilijk om de regendruppels te zien, het was zo donker. Ik was de laatste auto die wegreed', aldus Hamilton, die daarmee het meest last had van de veranderende omstandigheden.

Doordat de Mercedes-coureur als laatste naar buiten ging, had hij net het begin van de hevigere bui in zijn snelle ronde. 'Ik heb net het vroegste deel van de regen gehad. Waarschijnlijk heb ik ook te veel temperatuur verloren in de pitlane', aldus Hamilton, die nog wel complimenten uitdeelt aan zijn teamgenoot de man op pole, Kevin Magnussen. 'George heeft het goed gedaan, en proficiat aan Kevin.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws