Pérez slachtoffer van rommelige Q3: 'Ik verloor zoveel achter Leclerc' Formule 1
Formule 1

Pérez slachtoffer van rommelige Q3: 'Ik verloor zoveel achter Leclerc'

Pérez slachtoffer van rommelige Q3: 'Ik verloor zoveel achter Leclerc'

Sergio Pérez vindt dat hij slachtoffer is geworden van de rommelige laatste sessie van de kwalificatie. Mede door de betwijfelbare bandenkeuze van Ferrari, die stuurde Charles Leclerc namelijk als enige coureur naar buiten op de intermediate band. Hier zat de Mexicaan achter en daardoor verloor hij veel tijd. Volgens de Red Bull Racing-rijder had hij zeker hoger kunnen kwalificeren als dit niet was gebeurd.

De laatste sessie van de kwalificatie van de Grand Prix van Brazilie verliep nogal ongeorganiseerd vanuit de teams. Het was lastig om met miezerregen te bepalen welke banden de beste optie waren voor het circuit. Voorafgaand aan de kwalificatie was de baan nat genoeg voor de intermediate band, maar later droogde de baan weer op, waardoor er slicks nodig waren. De rode vlag in Q3 hielp ook niet mee, die leek alleen in het voordeel te zijn van Haas. Haas-coureur Kevin Magnussen behaalde zijn eerste poleposition.

'Het was ongelukkig', begint de Mexicaan voor de microfoon van Viaplay. 'Ik weet niet wat Ferrari en Leclerc aan het doen waren, maar het was duidelijk dat zij langzamer waren in de outlap, dus ik dacht eigenlijk dat hij de pits in zou gaan. Achter hem verloor ik zoveel tijd', stelt Pérez. Ferrari twijfelde over hun bandenkeuze, en koos uiteindelijk om Leclerc op de intermediates te zetten, en Carlos Sainz wel op de rode band naar buiten te sturen. Het was voor de Monegask overduidelijk dat dit geen zin had, hij verloor alleen maar tijd, en trok Pérez daar dus in mee.

Perez: 'We zullen het nooit weten, maar ik had zeker wel hoger gestaan'

Doordat Ferrari en Leclerc met die intermediates aan de haal gingen, en Pérez daarachter dus tijd verloor, denkt hij dat hij wel een betere positie kon behalen in de kwalificatie voor de sprintrace. 'We zullen het nooit weten, maar ik had zeker wel hoger gestaan', geeft de Red Bull-coureur aan. 'De top drie was mogelijk', vervolgt Pérez. 'We gaan morgen proberen om naar voren te komen.' De Mexicaan begint de sprintrace op de zaterdag vanuit de negende positie, met Sainz op zijn hielen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws