Sainz na 'zeer gekke kwalificatie' stellig dat 'zaterdag dé dag is om ervoor te gaan' Formule 1
Formule 1

Sainz na 'zeer gekke kwalificatie' stellig dat 'zaterdag dé dag is om ervoor te gaan'

Sainz na 'zeer gekke kwalificatie' stellig dat 'zaterdag dé dag is om ervoor te gaan'

Carlos Sainz is van mening dat de kwalificatie absoluut gek verliep met de weersomstandigheden en de bandenkeuzes. De Spanjaard is niet geheel tevreden, maar wel stellig dat de zaterdag van het raceweekend de dag gaat zijn om er helemaal voor te gaan. De Madrileen zal de sprintrace starten vanuit de vijfde positie. Voor de zondag van dit raceweekend heeft hij nog een gridstraf van vijf plekken. Hoe dan ook denkt Sainz dat hij alles kan geven.

Bij de kwalificatie van de Grand Prix van Brazilie zal Ferrari gemengde gevoelens hebben. Bij de ene kant van de garage ging het redelijk en behaalden ze P5, bij de andere kant van de garage sloegen ze de plank mis met de bandenkeuze en behaalden ze een P10. De kwalificatie was tricky voor de teams, aangezien het bleef regenen, maar niet hard genoeg voor de intermediate band. Het was strategisch een lastige dag. 'Knotgsek! Absoluut een zeer gekke kwalificatie met de regen en de banden, vooral in Q3', trapt Sainz af bij Sky Sports.

'Lastige omstandigheden, maar we probeerden op tijd in de rij te staan voor een ronde. We verloren wat tijd achter Charles (Leclerc, red.) en dat beetje tijd betekende dat Kevin (Magnussen, red.) de drogere baan had in vergelijking met ons', vertelt de 28-jarige. Magnussen werd naar buiten gestuurd op het perfecte moment, hierdoor had hij op dat moment 'de beste baan' ter beschikking. Dit gold helaas niet voor de negen coureurs achter de Deen. 'Ik probeerde te pushen, maar had een aantal grote moment waardoor ik P2 of P3 verloor. Kevin verdiende die P1. Ik ben een fan van hem en ik ben blij voor hem', zo levert Sainz mooie woorden aan het adres van Magnussen.

Sainz: 'Morgen gaan we er helemaal voor'

De Spanjaard is desalniettemin gemotiveerd om er tijdens de sprintrace iets moois van te maken. 'Morgen gaan we er helemaal voor', zegt Sainz. 'We gaan proberen op het podium te finishen. Op het moment hebben we nog die straf van vijf plekken, maar we hebben het vandaag overleefd onder zeer moeilijke omstandigheden. We moeten een altijd dingen bekijken als team en dan proberen om te verbeteren voor de volgende keer', aldus de Ferrari-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws