Hamilton belicht mate van betrokkenheid bij nieuwe racefilm met Brad Pitt Formule 1
Formule 1

Hamilton belicht mate van betrokkenheid bij nieuwe racefilm met Brad Pitt

Hamilton belicht mate van betrokkenheid bij nieuwe racefilm met Brad Pitt

Lewis Hamilton heeft meer informatie geboden over de film waar hij aan werkt. Voor Apple Studios, de filmtak van techgigant Apple, werkt Hamilton samen met een regisseur en filmster Brad Pitt om de nieuwe film tot een waar succes te maken. Hoewel hij niet in detail kan treden geeft hij wel vrij in hoeverre hij betrokken is bij de diverse processen.

'Ik kan er nog niet teveel over kwijt, ik weet niet of het allemaal al aangekondigd is. Het is iets waar ik op de achtergrond aan aan het werken ben. Het is een super spannend project wat al lang in de pijpleiding zit. Meer dan dat kan ik er niet over zeggen', aldus de woorden van de zevenvoudig wereldkampioen in gesprek met The Race.

Hamilton geeft aan dat hij onder meer meehelpt met het schrijven van het verhaal: 'We werken aan het script en daar ben ik zeer bij betrokken. Dat is erg leuk. Tijd doorbrengen met Brad is daarnaast erg tof. Je ziet zijn progressie in de rol.' Pitt zal een veteraan spelen die terugkeert naar de sport om het samen met zijn jongere collega op te nemen tegen de gevestigde orde.

Hamilton wil diversiteit

Een van de zaken waar Hamilton naar op zoek was bij het produceren van de film was een grote mate van diversiteit. 'Ik heb het op mij genomen om ervoor te zorgen dat de cast en de mensen die aan de film werken van verschillende achtergronden komen. Dat is iets waar ik aan het begin mijn zinnen op gezet heb', meldt de Mercedes-coureur.

Daarnaast hoopt hij dat hij er een ware blockbuster van kan maken. Zo merkt hij dat eerdere producties rondom de sport vaak de energie van de Formule 1 niet juist overbrachten: 'Als je naar de racefilms van de afgelopen jaren kijkt, valt het op dat deze lang niet altijd even spectaculair zijn. Daar willen we verandering in brengen. We willen tonen hoe geweldig deze sport eigenlijk is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws