Vettel snapt moeilijkheden Hamilton: 'Werkt niet motiverend om als achtste te finishen' Formule 1
Formule 1

Vettel snapt moeilijkheden Hamilton: 'Werkt niet motiverend om als achtste te finishen'

Vettel snapt moeilijkheden Hamilton: 'Werkt niet motiverend om als achtste te finishen'

Sebastian Vettel denkt dat Lewis Hamilton niet meer dezelfde motivatie heeft in de Formule 1 als de afgelopen jaren. De coureur werd in het hybride tijdperk zesmaal wereldkampioen, maar dit jaar kan de coureur, samen met het team van Mercedes, niet strijden om de overwinningen. Vettel denkt dat het makkelijker is voor George Russell, teamgenoot van Hamilton, om zich te motiveren voor de races.

Hamilton heeft in zijn tijd in de Formule 1 bijna alle records weten te verbreken. De zevenvoudig wereldkampioen wil zijn achtste titel pakken, maar dat lijkt hem dit jaar niet te gaan lukken. 'Als je de sport leert kennen op de manier waarop Lewis en ik dat hebben gedaan, dan is winnen en aan de top staan het streven', vertelt Vettel bij Sky Sports. 'Werkt het motiverend om als achtste, twaalfde of dertiende te finishen? Nee, zeker niet als je al zo vaak hebt gewonnen, en dat is vooral bij Lewis het geval.'

Naast het feit dat Hamilton niet kan strijden om de overwinningen heeft de coureur het ook lastig tegen zijn teamgenoot. Russell heeft momenteel meer punten op zijn naam staan dan Hamilton. 'George heeft drie jaar voor Williams gereden en daar reed hij continu achteraan het veld. Hij scoorde incidenteel punten, maar nu eindigt hij achtste of twaalfde, en voor hem is dat geweldig. Iedereen is daarin anders. Je moet dan ook eerlijk zijn; krijgt Lewis dezelfde kick als George als hij als achtste eindigt? Nee, en het zou me verbazen als het wel zo was.'

Vettel eerlijk over eigen toekomst

De toekomst van Hamilton in de Formule 1 is meermaals besproken, maar ook de toekomst van Vettel is in het ongewisse. De Aston Martin-coureur weet nog niet wat hij volgend jaar doet. 'Ik heb heel mijn leven in de autosport gezeten en het gaf me altijd een bepaalde zekerheid. Ik weet niet hoe mijn leven na de Formule 1 eruit gaat zien. De toekomst zal afhangen van dit jaar en de races die eraan komen. Normaliter gaan we in de zomer om de tafel, dus we zullen het wel zien', besluit de viervoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws