Hamilton blij dat chicane in Barcelona is verdwenen: 'Nooit leuk gevonden' Formule 1
Formule 1

Hamilton blij dat chicane in Barcelona is verdwenen: 'Nooit leuk gevonden'

Hamilton blij dat chicane in Barcelona is verdwenen: 'Nooit leuk gevonden'

Lewis Hamilton is blij dat de chicane in de laatste sector vanaf dit seizoen geen onderdeel meer is van het Circuit de Barcelona-Catalunya. De zevenvoudig wereldkampioen laat in de aanloop naar de Grand Prix van Spanje weten dat hij nooit een liefhebber is geweest van de door meerdere coureurs bekritiseerde chicane. Komend weekend wordt de 'oude' lay-out weer in gebruik genomen. De Brit verwacht verder, net als Charles Leclerc, dat de gewijzigde lay-out voor een grote uitdaging kan zorgen.

De chicane in de laatste sector werd geïntroduceerd in 2007 en dat is precies het jaar dat Hamilton zijn debuut maakte in de Formule 1. De Mercedes-coureur heeft in de koningsklasse dus enkel ervaring met deze lay-out, maar de Brit is niet bepaald een fan van de chicane. Sterker nog: hij is blij dat de chicane verdwenen is voor de 2023-editie van de Grand Prix van Spanje.

'Onze auto heeft die chicane nooit leuk gevonden', begint Hamilton bij RaceFans. 'Ik heb het zelf ook nooit leuk gevonden. Dus we komen straks uit bocht 12 en gaan dan voluit, waarschijnlijk vol gas door de laatste twee bochten. Dat wordt geweldig voor onze nek en het is ook goed voor de bandenslijtage. Het gaat leuk worden', blikt de zevenvoudig wereldkampioen alvast vooruit op het raceweekend in Spanje.

Leclerc verwacht uitdaging voor banden

De 'nieuwe' lay-out zal ook volgens Leclerc voor een uitdaging kunnen zorgen. De Ferrari-coureur verwacht dat vooral de banden op hun donder gaan krijgen. 'Ik denk dat de linker voorband het de hele race zwaar zal hebben, maar dat is uiteraard voor iedereen hetzelfde. Het wordt denk ik een uitdaging om een afstelling te vinden die de linker voorband wat kan ontlasten.' De Monegask hoopt dat de nieuwe updates die Ferrari dit weekend meebrengt, daar iets aan kunnen bijdragen. 'Ik hoop dat de nieuwe onderdelen helpen met het bandenmanagement, want ik denk dat dit van het grootste belang is in Barcelona', aldus Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws