Hamilton blikt terug op moeilijkheden: 'Alsof er een geest in de auto zat' Formule 1
Formule 1

Hamilton blikt terug op moeilijkheden: 'Alsof er een geest in de auto zat'

Hamilton blikt terug op moeilijkheden: 'Alsof er een geest in de auto zat'

Lewis Hamilton blikt terug op een lastig 2022-seizoen met Mercedes. De Duitse renstal heeft het absoluut niet makkelijk gehad. Voor de zevenvoudig wereldkampioen was het even volledig omschakelen, al was dat wel moeilijk. Volgens de Brit leek het net alsof er een geest in de auto zat die de bolide aan het beheksen was. Ondanks dat kan Hamilton nog wel een aantal hoogtepunten van het seizoen benoemen. Mercedes had de stijgende lijn richting het einde van het seizoen te pakken.

De Mercedes-coureur heeft door het seizoen heen meerdere keren zijn ongenoegen geuit over W13-bolide van de Duitse renstal. Het 2022-seizoen startte immers niet veelbelovend voor Hamilton en teamgenoot George Russell, maar uiteindelijk boekte Mercedes veel progressie. De eerste stap in een positieve richting vond volgens de zevenvoudig wereldkampioen plaats in Spanje. 'Daar was de eerste hint richting een meer potentiële auto', begint Hamilton in een Mercedes-persbericht met een reflectie van het afgelopen seizoen. 'Hoe dan ook was dat een beetje vals-positief, want dan was de auto weer goed, en dan weer niet', vervolgt de Brit. 'Het was alsof er een geest in de auto zat en die bleef maar terugkomen.'

Hamilton vindt dan ook dat het 2022-seizoen het meest lastige seizoen van de afgelopen tien jaren vormde. Desalniettemin heeft hij er wel veel van geleerd. 'Ik ben zelf ook gegroeid dit jaar, als mens, maar ook mijn innerlijke kracht', stelt de Mercedes-rijder. 'Daarnaast is ook de kracht van het team gegroeid. We hebben veel geprobeerd, sommige dingen werkten wel, andere dingen niet. Dit jaar ging het vooral om ego's breken, en de communicatie en relaties binnen het team te verbeteren.' Daardoor voelden de momenten in Boedapest en Zandvoort ook extra goed. In Hongarije stonden beide Mercedes-coureurs op het podium, en in Zandvoort behaalde Hamilton een P4.

Hamilton dankbaar voor steun: 'De fans gaven me de motivatie om door te gaan'

Terwijl de mentaliteit binnen het team Hamilton veel ondersteuning kon bieden tijdens het moeilijke 2022-seizoen, hielpen ook de fans de zevenvoudig wereldkampioen mee. 'De fans gaven me de motivatie om door te gaan', vertelt de Brit. 'Het hele jaar had ik de hoop dat we er zouden komen. Ik heb mijn best gedaan om een zo goed mogelijke teamgenoot te zijn. We zitten toch allemaal in hetzelfde schuitje en we roeien in dezelfde richting', stelt de Mercedes-rijder. 'Dit jaar was absoluut mijn beste jaar op het gebied van steun van de fans', gaat Hamilton verder. 'Het is zo goed om iedereen zo passievol te zien.'

Dat geeft Hamilton ook een extra boost voor het aankomende seizoen. 'Ik heb absoluut zin in 2023', zegt de Brit. 'De afgelopen paar jaren waren ontzettend moeilijk voor veel mensen in deze wereld. Ik hoop dat 2023 ons in een nieuwe versnelling kan zetten. Een nieuw jaar om te groeien, te klimmen en te vechten. Er is zeker een nieuwe kans om te vechten voor een wereldtitel', sluit Hamilton af, die dus zeker de motivatie heeft om er volledig voor te gaan in 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws