Coulthard ziet verschil Verstappen en Pérez boekdelen spreken: 'Cijfers spreken voor zichzelf' Formule 1
Formule 1

Coulthard ziet verschil Verstappen en Pérez boekdelen spreken: 'Cijfers spreken voor zichzelf'

Coulthard ziet verschil Verstappen en Pérez boekdelen spreken: 'Cijfers spreken voor zichzelf'

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard uit zijn mening over de verschillen tussen tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez. Volgens Coulthard zou het niet eerlijk zijn om het succes van de Nederlander alleen aan de RB18 toe te schrijven. Het verschil tussen de twee coureurs spreekt boekdelen, aldus de Schot. De cijfers spreken daarbij voor zichzelf.

Na een fantastisch 2022-seizoen met dominante statistieken kan Red Bull Racing de overtuigende cijfers met trots laten zien. In totaal heeft de Oostenrijkse renstal maar liefst 17 races gewonnen, waarvan Verstappen er vijftien op zijn naam heeft staan. Pérez won twee Grands Prix. 'Die cijfers spreken naar mijn idee wel voor zichzelf', trapt Coulthard af in gesprek met Motorsport.com. 'Max heeft alles uit de auto getrokken en de volledige capaciteit geütiliseerd', vervolgt de oud F1-coureur. 'Hij heeft in het afgelopen seizoen op een ontzettend hoog niveau gereden.'

Verstappen werd vooral beter zodra hij zich meer in harmonie voelde met de Red Bull-bolide. Aan het begin van het seizoen was dat namelijk nog niet het geval, toen was de auto aan de achterkant zwaarder en kampte de bolide in het algemeen met overgewicht. Pérez leek hier wat beter mee overweg te kunnen. De Grand Prix van Azerbeidzjan bracht daarin een significante verandering, toen deelde Verstappen een mokerslag uit.

De vader van Pérez liet tijdens de laatste race van het jaar nog weten dat Pérez de 'echt lastige' races wint, zoals op Monaco en Singapore. Coulthard bekijkt dit compleet anders. 'Het ligt zeker niet alleen aan de auto. De vergelijking van de twee coureurs bewijst dat. Wat Checo (Pérez, red.) dit jaar heeft gedaan en wat Max heeft gedaan, daar zit een behoorlijk verschil in', legt Coulthard uit. 'Het maakt dan niet uit of mensen Max mogen of niet. Er valt dan vrij weinig aan de prestaties of snelheid toe te schrijven', aldus de Schot.

Coulthard stellig dat Mercedes er in 2023 bij zit: 'Ze hebben de stijgende lijn te pakken'

Ferrari was het team dat in 2022 veel meer tegenstand kon bieden dan Mercedes, wat toch wel hier en daar een verrassing was. Mercedes heeft door het 2022-seizoen heen wel superhard gewerkt, waardoor de Duitse renstal zichtbaar groeide. De voormalig F1-coureur denkt zeker dat Red Bull in 2023 weer rekening moet gaan houden met hun titelrivalen van 2021. 'Ik denk dat Mercedes er zeker bij zit in 2023. Ze hebben de stijgende lijn te pakken', stelt Coulthard.

'De auto heeft zeker de capaciteit om een race te winnen, zo simpel is het', vervolgt Coulthard. Volgens Coulthard zou het gevecht zelfs met Ferrari gevoerd kunnen worden, als zij iets minder fouten maken op de racedagen. 'Ik denk dat het gevecht zelfs wel met Mercedes en Ferrari gevoerd kan worden, een gevecht tussen drie teams', zegt de Schot. 'Dat zou fantastisch zijn. Het laat ook zien dat de nieuwe reglementen, die vanaf 2022 zijn ingegaan, een goede basis hebben gelegd', aldus Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws