Hamilton verlengt na veel speculatie contract bij Mercedes, ook Russell blijft tot 2025 Formule 1
Formule 1

Hamilton verlengt na veel speculatie contract bij Mercedes, ook Russell blijft tot 2025

Hamilton verlengt na veel speculatie contract bij Mercedes, ook Russell blijft tot 2025

Lewis Hamilton heeft zijn contract, na lange onderhandelingen, verlengd bij Mercedes, meldt het team. Toto Wolff had al meermaals aangegeven dat de deal dichtbij was, maar toch ging er nog wat tijd overheen voordat deze officieel werd beklonken. De 38-jarige Brit zal minimaal tot en met het einde van 2025 actief blijven bij Mercedes. Ook George Russell ziet zijn contract tot 2025 verlengd worden.

Mercedes heeft officieel in een persbericht aangekondigd dat Lewis Hamilton en George Russell ook de komende twee seizoenen het team zullen aanvoeren. Het coureursduo vormt al sinds het 2022-seizoen een team en beide coureurs zetten nu een langdurige relatie met het team voort. Hamilton zal sowieso in de seizoenen 2024 en 2025 voor het team rijden. Hamilton kwam in 2013 voor het eerst bij de Duitse autofabrikant en heeft in zijn tijd bij Mercedes 82 overwinningen en 78 polepositions behaald. De verlenging zorgt ervoor dat Hamilton minstens 13 jaar in totaal bij Mercedes rijdt.

Russell begon in 2017 met rijden voor Mercedes en zijn contract wordt nu verlengd tot het einde van het seizoen 2025. De jonge coureur kwam destijds uit voor het juniorprogramma van het Duitse team, waarna hij opklom naar de F1, en eerst drie jaar voor Williams reed. Russell behaalde vorig jaar zijn eerste overwinning bij Mercedes in de Grand Prix van Brazilië.

Hamilton: 'Ons verhaal is nog niet af'

'We dromen er elke dag van om de beste te zijn en we hebben er de afgelopen tien jaar samen aan gewerkt om dat doel te bereiken', zegt Hamilton over zijn tijd bij Mercedes tot nu toe. 'Aan de top staan gaat niet van de ene op de andere dag of in een korte periode. Het vergt inzet, hard werken en toewijding en het is een eer om met dit ongelooflijke team de geschiedenisboeken in te gaan. We zijn nog nooit zo hongerig geweest om te winnen. We hebben geleerd van elk succes, maar ook van elke tegenslag. We blijven onze dromen najagen, we blijven vechten ongeacht de uitdaging en we zullen opnieuw winnen. Ik ben het team dankbaar dat me zowel op als naast de baan heeft gesteund. Ons verhaal is nog niet af, we zijn vastbesloten om samen nog meer te bereiken en we zullen niet stoppen tot het zover is.'

Russell: 'Het voelt fantastisch om onze speciale relatie te verlengen tot 2025'

'Ik ben opgegroeid met dit team sinds ik in 2017 deel uitmaakte van het juniorprogramma', blikt Russell ook terug op zijn tijd bij Mercedes tot nu toe. 'Het is mijn thuis en het voelt fantastisch om onze speciale relatie uit te breiden tot 2025. Nadat ik vorig jaar in het racestoeltje van Mercedes ben gestapt, wilde ik het vertrouwen en geloof van Toto (Wolff, red.) en de rest van het team in mij belonen. Mijn eerste poleposition en raceoverwinning vorig jaar gaven een onvergetelijk gevoel, maar nog belangrijker is dat het geweldig was om met iedereen in Brackley en Brixworth samen te werken om vooruitgang te boeken met onze auto en onze ontwikkeling door te zetten. Hun loyaliteit, visie en harde werk is inspirerend. We hebben de afgelopen 18 maanden een aantal belangrijke stappen gezet en worden als team alleen maar sterker. Ik vind het geweldig om dat momentum verder uit te bouwen naar 2024 en 2025, terwijl we ons blijven richten op een terugkeer naar de top van het peloton', aldus Russell.

Wolff: 'Doorgaan met huidige rijdersbezetting was eenvoudige beslissing'

'Doorgaan met onze huidige rijdersbezetting was een eenvoudige beslissing', aldus Wolff over het besluit om zowel Hamilton als Russell tot 2025 te contracteren. 'We hebben het sterkste duo op de grid en beide coureurs spelen een cruciale rol in het team om ons vooruit te helpen. De kracht en stabiliteit die ze bieden zijn belangrijke bouwstenen voor ons toekomstige succes.'

'Onze samenwerking met Lewis (Hamilton, red.) is een van de meest succesvolle in de geschiedenis van de sport. Het was altijd al een formaliteit dat we samen verder zouden gaan, en het geeft ons allemaal veel energie om dat nu publiekelijk te bevestigen', aldus Wolff over Hamilton. Ook over Russell had de teambaas lovende woorden over. 'Russell is een leider van zijn generatie. Hij heeft het vertrouwen terugbetaald dat we in hem hadden toen we hem promoveerden naar een racestoel in 2022. Zijn eerste poleposition in Hongarije en zijn eerste Grand Prix-zege in São Paulo waren de hoogtepunten van het afgelopen seizoen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws