Hamilton doet gedurfde uitspraak: 'Waarom zouden zij niet kunnen meedoen om de titel?' Formule 1
Formule 1

Hamilton doet gedurfde uitspraak: 'Waarom zouden zij niet kunnen meedoen om de titel?'

Hamilton doet gedurfde uitspraak: 'Waarom zouden zij niet kunnen meedoen om de titel?'

Lewis Hamilton hoopt dat Mercedes in 2023 weer deelneemt aan de jacht op het kampioenschap. De Brit hoopt dat er aankomend seizoen meer concurrentie is in de strijd om de titel en komt met twee verrassende namen van wie hij hoopt dat ze een rol van betekenis kunnen gaan spelen.

De zegereeks van Mercedes in het constructeurskampioenschap kwam vorig jaar ten einde nadat Red Bull Racing de Duitse ploeg wist te onttronen. Mercedes moest genoegen nemen met de derde plaats en Hamilton beleefde ondertussen zijn eerste winloze seizoen in de Formule 1. De Brit zag zijn grote rivaal Max Verstappen ondertussen zijn wereldtitel prolongeren en een recordaantal overwinningen behalen.

De Mercedes-coureur hoopt echter in 2023 weer mee te kunnen doen om de prijzen en is optimistisch nadat het team in de tweede seizoenshelft een stuk beter voor de dag kwam. Zo wist George Russell in Brazilië zelfs zijn eerste overwinning ooit in de Formule 1 te behalen. En hoewel Hamilton verwacht dat Ferrari en Red Bull in 2023 opnieuw om de winst zullen gaan strijden, hoopt hij dat er naast Mercedes nog meer concurrentie komt.

'Waarom zouden zij niet kunnen meedoen om de titel?'

De Brit geeft in gesprek met de officiële Formule 1-site aan: 'Ik zou graag willen dat wij degenen zullen zijn die met hen concurreren en Red Bull opnieuw kunnen verslaan. Ik hoop echt ook dat Ferrari de komende jaren sterk zal zijn. Hoewel ze een moeilijk jaar achter de rug hebben, was het leuk om te zien dat Ferrari het weer goed doet.'

Hij vervolgt: 'Dus ik hoop dat het volgend jaar meer is dan een tweezijdige strijd. Ik hoop dat we met minstens drie zijn, maar misschien wel met meer teams. Alpine en McLaren hebben vorig jaar ook goed gepresteerd, waarom zouden zij niet kunnen meedoen om de titel?', vraagt de zevenvoudig wereldkampioen zich af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws