Hamilton had graag één keer willen winnen in 'slecht jaar': 'Maar dat was niet echt genoeg' Formule 1
Formule 1

Hamilton had graag één keer willen winnen in 'slecht jaar': 'Maar dat was niet echt genoeg'

Hamilton had graag één keer willen winnen in 'slecht jaar': 'Maar dat was niet echt genoeg'

Lewis Hamilton verklaart dat het 2022-seizoen tot één van zijn slechtste seizoenen van zijn Formule 1-carrière behoort, maar dat de support van zijn fans hem er doorheen heeft geholpen. Dit is het zestiende jaar dat de Brit in de koningsklasse rijdt en in die periode heeft hij vele records op zijn naam gezet. Tot aan dit jaar won hij bijvoorbeeld elk seizoen een race.

Behalve dat zijn auto dit jaar minder competitief is dan normaal, versloeg zijn teamgenoot hem in zijn eerste volledige seizoen bij de Duitse renstal. De jonge Brit behaalde 35 punten meer dan de zevenvoudig wereldkampioen. 'Dit jaar was niet best', begint Hamilton bij Sky Sports F1. 'Het behoort waarschijnlijk tot de top drie van slechtste seizoenen. Maar als ik kijk naar hoe het team verenigd bleef, waren er veel pluspunten.'

Hij had graag zijn statistiek willen behouden van elk seizoen een overwinning behalen. 'Het zou leuk geweest zijn om te winnen, maar één overwinning is niet echt genoeg, toch?', is Hamilton ook eerlijk. 'Ik heb het gevoel dat dit jaar, toen we onze eerste vijfde plaats behaalden, voelde als een overwinning. Toen we onze eerste vierde plaats behaalden, voelde het als een overwinning. Toen we ons eerste podium behaalden, voelde het als een overwinning, en die tweede plaatsen voelde alsof we echt iets bereikt hadden, dus die houd ik maar vast.'

Hamilton: 'Het was absoluut niet gemakkelijk'

Mercedes eindigde het seizoen als derde team en dat staat ook in verhouding tot het gehele jaar. Red Bull Racing en Max Verstappen domineerden en Ferrari kon ook vooraan meedoen. 'Het was absoluut niet gemakkelijk, want ik had graag daarboven willen vechten', vervolgt Hamilton. Zeker na hoe het seizoen afgelopen jaar eindigde hoopte de coureur dit jaar weer terug te zijn aan de top, maar dat bleek niet het geval.

Toch hielpen fans de Mercedes-coureur hem er doorheen. 'Ik had absoluut niet verwacht wat er daarna zou komen, als ik kijk naar de geweldige steun van fans', benoemt Hamilton. 'De algemene liefde die ik heb ervaren, is volgens mij wat me door het jaar heen heeft geholpen. Met de uitdaging om terug te komen, terug te willen vechten en niet terug te kunnen vechten, hebben we meer liefde en genegenheid ervaren dan ooit tevoren', eindigt de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws