Horner trots na topseizoen: 'We hebben Ferrari en Mercedes echt een tik uitgedeeld' Formule 1
Formule 1

Horner trots na topseizoen: 'We hebben Ferrari en Mercedes echt een tik uitgedeeld'

Horner trots na topseizoen: 'We hebben Ferrari en Mercedes echt een tik uitgedeeld'

Na een dominant seizoen voor Red Bull Racing, waarin beide titels werden gepakt, breekt nu de winterstop aan. Christian Horner, de teambaas van de succesformatie, blikt trots terug op een mooi seizoen, maar waakt voor de concurrentie voor het volgende seizoen en blikt terug op de problemen die het team tegenkwam.

'Wanneer je zeventien races wint en zo dominant bent als dit seizoen, heb je je tegenstanders flink pijn gedaan', zo opent de Brit tegenover Motorsport.com. Red Bull kwam wat haperend uit de startblokken doordat de betrouwbaarheid nog niet op orde was. Toen dit eenmaal verholpen was, ging het de Oostenrijkers voor de wind en rekenden zij concurrent Ferrari snel in. Mercedes kende een slechter seizoen, maar herstelde zich de laatste paar races, waardoor de verwachtingen voor 2023 wat positiever zijn geworden.

Horner weet dat Red Bull een goede auto heeft gebouwd, maar dat dominantie zoals in het afgelopen seizoen volgend jaar niet herhaald zal worden. 'Mercedes en Ferrari hebben dit jaar een tik van ons gehad en zullen volgend seizoen extra gemotiveerd zijn om ons te verslaan. Het zijn teams van hoge kwaliteit, die mag je niet onderschatten.' Ondanks dit alles gaat de teambaas uit van de eigen kracht. Het team gaat op dezelfde voet door als het afgelopen jaar en kan voortbouwen op een stabiele basis.

'Hoe hoger het niveau, hoe scherper messen worden'

Ondanks alle successen ging niet alles van een leien dakje in 2022. Met onrust rondom de budgetlimieten en voortdurend moddergooien met de concurrentie, was het niet altijd even makkelijk. 'Je komt altijd problemen tegen en je leert in dit soort seizoenen ook dat je meer weerstand ervaart als je het goed doet. Hoe hoger het niveau, hoe scherper de messen worden. Dat hebben we dit jaar wel gevoeld.' Dominantie maakt je snel impopulair, zo ondervond de teambaas. 'Dat zit de concurrentie niet lekker.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws