Bird zag mogelijkheden voor Verstappen om Pérez te helpen: 'Dan had Checo echt een kans gehad' Formule 1
Formule 1

Bird zag mogelijkheden voor Verstappen om Pérez te helpen: 'Dan had Checo echt een kans gehad'

Bird zag mogelijkheden voor Verstappen om Pérez te helpen: 'Dan had Checo echt een kans gehad'

Sam Bird, huidig Formule E-coureur, denkt dat er een mogelijkheid was voor Max Verstappen om Sergio Pérez te helpen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Pérez was gedurende race in gevecht met Charles Leclerc voor de tweede plek in het kampioenschap. Verstappen reed eenzaam vooraan en wist uiteindelijk ook de race te winnen, waardoor men zich afvroeg of de regerend wereldkampioen niet meer had kunnen doen om zijn teamgenoot te helpen. Bird denkt dat er zeker wel een optie was.

De Formule E-coureur denkt terug aan de seizoensfinale van 2016. Lewis Hamilton reed destijds aan de leiding en verminderde vaart om ervoor te zorgen dat Sebastian Vettel een kans kreeg om Nico Rosberg in te halen. 'Vettel kwam echt met rasse schreden dichterbij, waardoor Hamilton juist nog langzamer ging rijden', herinnert Bird zich bij The Chequered Flag-podcast. 'Dat bracht de wereldtitel van Rosberg in gevaar, want als Vettel hem had ingehaald, was Hamilton wereldkampioen.'

De Formule E-coureur is van mening dat Verstappen dezelfde tactiek had kunnen hanteren als Hamilton. Bird denkt dat de Nederlander waarschijnlijk snel genoeg was geweest om Leclerc opnieuw in te halen. 'Hij had langzamer kunnen rijden, Charles een beetje kunnen blokkeren en dan hadden we een gevecht gezien. Daardoor had Pérez echt weer een serieuze kans gemaakt. Bovendien waren de laatste paar ronden dan echt heel interessant geweest. Dat was helaas niet het geval, maar ik denk echt dat het een optie was.'

Bird: 'Wil Verstappen nergens van beschuldigen'

Verstappen wist de Grand Prix uiteindelijk met een voorsprong van ruim acht seconden te winnen. 'Verstappen deed het enige juiste voor zichzelf en scoorde de maximale punten.' Bird wil tegelijkertijd ook duidelijk maken dat hij snapt dat de Red Bull-coureur op zijn tempo door bleef rijden. 'Ik wil Max helemaal nergens van beschuldigen. Ik vroeg me alleen maar af of hij had kunnen helpen en ik denk van wel. Toch vraag je dan wel veel van een coureur. Bovendien was het zeer riskant geweest', besluit de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws