Ralf Schumacher gaat uit van comeback Vettel: 'Met zijn ervaring kan hij weer tot de top behoren' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher gaat uit van comeback Vettel: 'Met zijn ervaring kan hij weer tot de top behoren'

Ralf Schumacher gaat uit van comeback Vettel: 'Met zijn ervaring kan hij weer tot de top behoren'

Voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher ziet een mogelijke comeback van Sebastian Vettel als optie. De 35-jarige reed zondag zijn laatste Grand Prix in Abu Dhabi en daarmee lijkt er een einde te zijn gekomen aan zijn carrière. Toch gelooft Schumacher dat de viervoudig wereldkampioen nog terug zal keren naar de koningsklasse.

In Vettels laatste race op het Yas Marina Circuit wist de coureur met zijn tiende plek een laatste punt te behalen. 'Sebastian heeft geweldig werk geleverd', begint Schumacher, geciteerd door Speedweek.com. 'De man Vettel zal worden gemist door de Formule 1 en bovenal zal de Duitse autosport hem missen', vervolgt de 47-jarige.

De viervoudig wereldkampioen heeft vele titels op zijn naam staan. Zo is hij vooralsnog de jongste wereldkampioen die de Formule 1 heeft gekend. 'Hij was heel jong toen hij in de Formule 1 kwam en had daarna een zeer succesvolle tijd bij Red Bull Racing', vertelt Schumacher. 'Daarna volgde de overstap naar Ferrari. Succesvol zijn met de Scuderia is altijd het einddoel voor een rijder. Velen willen dat, maar het winnen van de WK-titel lukte helaas niet door de structuren binnen het team. Aan hem lag het zeker niet. Helaas liep het met Aston Martin niet zo goed voor hem. Ik had het graag anders gezien voor hem.'

Schumacher: 'Misschien heeft hij na één of twee jaar de kracht voor een comeback'

Toch is Vettel meer dan alleen een groots sportman. 'Naast het sportieve heeft Sebastian het onderwerp milieubescherming erg hoog op zijn agenda staan. Daarbij streeft hij naar een zeer kritische benadering', benoemt Schumacher. 'Milieubescherming is natuurlijk belangrijk, maar hij was soms erg moeilijk met veel onderwerpen die niet altijd zo gemakkelijk waren in verband met de Formule 1', legt de oud-Formule 1-coureur uit.

Ondanks dat Vettel afscheid heeft genomen van de koningsklasse, is Schumacher er niet zeker van dat hij niet zal terugkeren. 'Een comeback van Sebastian in de Formule 1 is niet uit te sluiten. Dat zie je bij Nico Hülkenberg en ook bij Fernando Alonso. In de Formule 1 zijn er veel factoren die je snel maken. Één daarvan is ervaring', zo vertelt Schumacher.

De Duitse coureur heeft vijftien volledige jaren in de Formule 1 gereden en heeft die ervaring dan ook zeker. 'Nieuwe coureurs doen er lang over om het niveau van Vettel te bereiken. Daarom heeft Sebastian, met zijn enorme ervaring, al de kans om over een of twee jaar terug te komen en tot de koplopers te behoren. Of hij het ook doet, ik weet het niet. Misschien heeft hij na een of twee jaar met zijn familie de kracht om een ​​comeback te maken', eindigt Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws