Hamilton kan alleen nog bidden voor verandering: 'De Red Bull ligt op rails' Formule 1
Formule 1

Hamilton kan alleen nog bidden voor verandering: 'De Red Bull ligt op rails'

Hamilton kan alleen nog bidden voor verandering: 'De Red Bull ligt op rails'

Lewis Hamilton werd vierde tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Na schade op te hebben gelopen, verloor de Brit te veel rondetijd en moest hij zijn teamgenoot en Lando Norris aan zich voorbij laten. Zo verloor hij kostbare WK-punten ten opzichte van Max Verstappen, die dominant wist te winnen. Hamilton ziet Red Bull steeds sterker worden en uitlopen in beide kampioenschappen. De hoop is dat Mercedes op andere circuits weer kan aanhaken.

'De afgelopen races waren gewoon heel pittig. Hij (Verstappen, red.) kon gewoon naar de overwinning 'cruisen' en ik kon hem niet tegenhouden', aldus de Brit tegenover The Telegraph. 'Ik kan alleen maar hopen en bidden voor een beter scenario volgende race. De Red Bull lijkt wel op rails te liggen, dus we zullen alles op alles moeten zetten.' Toch is de situatie niet helemaal zo kansloos als deze lijkt voor Mercedes. Zo had Hamilton in Frankrijk gewoon kunnen winnen, zij het niet voor een strategische fout. Daarnaast is Silverstone een echt Mercedes-ciruit. Hamilton won hier zes van de zeven races sinds 2014. Met een aantal kleine updates, die aangekondigd zijn voor Silverstone, kan het team er gewoon weer bij zitten. 'Ik denk niet dat het gat zomaar gedicht zal zijn, we zullen er hard aan trekken.'

Met de GP van Groot-Brittannië liggen er dus waarschijnlijk meer kansen voor Hamilton. 'Ik hoop dat onze auto daar beter aanvoelt. Het was gewoon pijnlijk afgelopen races.' Dat terwijl alles aan het begin van het seizoen nog zo dicht op elkaar zat. 'Het begin van dit seizoen was zo 'close'. Een van de mooiste gevechten in tijden voor mij. Ik hoopte dat het zo door zou gaan, maar zij hebben een enorme stap vooruit gezet.' De dominante overwinning van Verstappen verstierde het feestje van Hamilton, die zij contract heeft verlengd. 'Vorig seizoen was lang en pittig. Een goede tijd om te reflecteren. Ik word nu weer wakker met het racen in mijn hoofd en ik ben verwikkeld in de spannendste strijd in tijden. Het heeft me dichter bij het team gebracht en ik moet dieper gaan dan ooit. Daar houd ik van. Ik denk dat het me een diepere liefde voor de sport heeft gegeven', aldus de Brit tegenover de BBC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws