Hamilton keert terug op speciale plek: 'Het was echt een droom die uitkwam' Formule 1
Formule 1

Hamilton keert terug op speciale plek: 'Het was echt een droom die uitkwam'

Hamilton keert terug op speciale plek: 'Het was echt een droom die uitkwam'

Voor Lewis Hamilton zal Canada altijd een speciaal plekje hebben. De zevenvoudig wereldkampioen boekte op het Circuit Gilles Villeneuve zeventien jaar geleden immers zijn allereerste overwinning in de koningsklasse van de autosport. Dat is de Mercedes-coureur, die al ruim twee jaar niet meer heeft gewonnen, nog zeker niet vergeten.

Inmiddels heeft hij al 103 races als winnaar af weten te sluiten en achter iedere overwinning zit natuurlijk een verhaal, maar het behalen van je allereerste zege op het hoogste autosportpodium is voor velen zonder meer één van de meest memorabele momenten, zo ook voor Hamilton, die op zijn Instagram-pagina terugblikt op dit voor hem zeer heuglijke moment.

'Een droom die uitkwam'

Het is namelijk zeventien jaar geleden dat de zevenvoudig wereldkampioen voor de allereerste keer de sterkste was tijdens een F1-race. Op het Circuit Gilles Villeneuve bleef de Brit destijds BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld en Williams-man Alexander Wurz na zeventig ronden voor. Zijn eerste zege leverde hem direct ook de leiding in algemeen klassement op. Dit had de Brit ook deels te danken aan het mindere weekend van McLaren-teamgenoot Fernando Alonso, die slechts als zevende de finish passeerde. Hamilton koester dus warme herinneringen aan Montréal en aangezien het F1-circus komend weekend weer naar Canada afreist, besloot Hamilton dat het een mooi moment was om wat van deze herinneringen op te halen.

'Ik kijk er enorm naar uit om terug te keren in Montréal', opent de zevenvoudig wereldkampioen zijn bericht op Instagram, waarin hij terugblikt op zijn eerste F1-zege in 2007. 'Ik was 22 jaar oud en het was mijn debuutseizoen in de F1. Het was ook pas mijn zesde race, het was echt een droom die uitkwam. Ik kreeg zoveel steun dat weekend en die steun heb ik sindsdien altijd gevoeld', aldus Hamilton, die afsluit met een dankwoord naar zijn trouwe fans. 'Iedereen bedankt, en in het bijzonder degenen die er vanaf het begin bij waren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws