Weerbericht GP Canada | Grote kans op regen, weergoden stellen teams op de proef Formule 1
Formule 1

Weerbericht GP Canada | Grote kans op regen, weergoden stellen teams op de proef

Weerbericht GP Canada | Grote kans op regen, weergoden stellen teams op de proef

De weergoden hebben in 2024 nog weinig van zich laten horen, maar daar zou komend weekend volgens de laatste voorspellingen wel eens verandering in kunnen komen. De teams en de coureurs lijken zich op te kunnen maken voor een kletsnat weekend op het Circuit Gilles Villeneuve, dat in het verleden onder dergelijke weersomstandigheden al meer dan eens voor spannende races heeft gezorgd.

Na de races in Imola en Monaco verlaat het Formule 1-circus Europa weer voor een uitstapje naar Noord-Amerika. En daar staat de coureurs mogelijk een serieuze uitdaging te wachten. Volgens de laatste weersvoorspellingen lijken de weergoden komend weekend een prominente rol te gaan spelen en dus zullen de intermediates, die dit seizoen nog niet veel zijn gebruikt, wel eens de meest gebruikte bandencompound van het weekend kunnen zijn.

In het verleden speelden de weergoden wel vaker een grote rol tijdens een Grand Prix-weekend in Canada. Zo boekte Jenson Button in 2011 een historische overwinning in Montréal, nadat hij zich vanuit het achterveld naar voren wist te knokken en in de laatste ronde raceleider Sebastian Vettel, die na een klein foutje in bocht zes rechtdoor schoot, wist te passeren. Ook afgelopen seizoen bleef het niet droog. Tijdens de kwalificatie werden de coureurs serieus op de proef gesteld, maar desondanks ging de poleposition op overtuigende wijze naar Max Verstappen, die ruim een seconde sneller was dan Nico Hülkenberg, die zijn tweede plek dankzij een gridstraf echter niet mocht behouden.

Kletsnat weekend verwacht in Canada

Het is momenteel nog goed toeven in Montréal, maar het weer zal volgens de voorspelling van WeerOnline halverwege de week echter omslaan. Op donderdag is er zelfs honderd procent kans op regen en zal er zelfs 21 millimeter aan neerslag vallen. Een dag later, als de F1 aan het raceweekend begint, zal het naar verwachting niet veel beter zijn. De temperatuur daalt naar ongeveer achttien graden en bestaat er een kans van 95 procent op neerslag.

Ook in het restant van het weekend hoeft men niet op veel beterschap te rekenen. Op zaterdag voorspelt WeerOnline namelijk opnieuw een kans van 95 procent op regen en zullen de temperaturen tussen de zestien en de negentien graden liggen. Ook tijdens de race lijken de coureurs en vooral de teams de buienradar in de gaten te moeten houden. Met zes millimeter valt er weliswaar minder regen dan in de dagen ervoor, maar met negentig procent is er een aanzienlijke kans dat de regen ook op zondag het Circuit Gilles Villeneuve bereikt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws