Hamilton neemt petje af voor Red Bull: 'Newey ontwerpt gewoon geen slechte auto's' Formule 1
Formule 1

Hamilton neemt petje af voor Red Bull: 'Newey ontwerpt gewoon geen slechte auto's'

Hamilton neemt petje af voor Red Bull: 'Newey ontwerpt gewoon geen slechte auto's'

Lewis Hamilton zegt dat Mercedes veel delen van de auto zal aanpassen voor aankomend seizoen. De coureur is niet tevreden met de W13, maar er zijn delen die het team absoluut moet behouden. Hamilton hoopt dat de nieuwe bolide van Mercedes een stuk stabieler zal zijn en goed zal presteren op alle verschillende circuits. De zevenvoudig wereldkampioen stelt dat Mercedes een voorbeeld moet nemen aan de Red Bull Racing-auto, aangezien Adrian Newey volgens hem nooit een slechte auto ontwerpt.

Tijdens de Grand Prix van België werd maar weer eens duidelijk dat de Mercedes-bolide nog niet goed genoeg is om op elk circuit mee te doen om de overwinningen. Na de kwalificatie in Hongarije heerste er nog een jubelstemming in de garage van de Duitse renstal nadat George Russell op poleposition stond. Op Spa-Francorchamps was de achterstand op Max Verstappen echter 1,8 seconde in de kwalificatie. Hamilton kon in de race niet strijden voor een podiumfinish, omdat hij uitviel na een incident met Fernando Alonso.

Mercedes denkt dan ook na over het veranderen van het concept van de auto. Hamilton wil dat de auto zo snel mogelijk aangepast wordt. 'Ik denk dat delen van de auto wel goed zijn', begint de coureur van Mercedes voor de camera van Sky Sports. 'Er zit ergens wel performance, maar dat moeten we eruit zien te halen. We hebben simpelweg geen auto die overal werkt. Dat heeft Red Bull bijvoorbeeld wel. We moeten de balans beter maken zodat het overal werkt, dus er zal veel aan de auto veranderen voor volgend jaar.'

Hamilton bewierookt Newey

Red Bull heeft laten zien dat de auto op verschillende soorten circuits uitstekend voor de dag kan komen. Dat ligt niet in de laatste plaats aan ontwerper Newey. 'Ze weten overal de balans te vinden, de auto is snel en ze hebben geen problemen met stuiteren. Het is een gewoon geweldig team. Ik neem mijn pet voor ze af. Vorig jaar was de auto ook goed. Adrian Newey ontwerpt simpelweg geen slechte auto's. Hij heeft zijn scriptie geschreven over grondeffectauto's, dus hij heeft er ervaring mee. Dat is een voordeel', aldus Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws