Hamilton over mensenrechten Qatar: 'Eén van de slechtste in dit deel van de wereld' Formule 1
Formule 1

Hamilton over mensenrechten Qatar: 'Eén van de slechtste in dit deel van de wereld'

Hamilton over mensenrechten Qatar: 'Eén van de slechtste in dit deel van de wereld'

Lewis Hamilton staat binnen de Formule 1 niet alleen bekend als groot sportman, ook op politiek vlak spreekt de Brit zich regelmatig uit. De coureur heeft voor de GP van Qatar al een nieuw design voor zijn helm laten aanmeten om aandacht te vragen voor het schenden van de mensenrechten in het land en heeft zich nu ook uitgesproken over het feit dat meer van zijn collega's zijn voorbeeld zouden kunnen volgen.

In gesprek met ESPN heeft de zevenvoudig wereldkampioen zich uitgesproken over het feit dat hij het gevoel heeft dat andere coureurs zich ook meer zouden kunnen uitspreken tegen het schenden van de mensenrechten tijdens het weekend van de GP in Qatar. 'Of ik zou willen dat meer sportmensen zich uit zouden spreken over dit soort zaken? Ja. Het is afhankelijk van of je je verdiept in wat er gaande is en of je de sport er meer verantwoordelijk voor wilt houden om ervoor te zorgen dat de sport ervoor zorgt dat er daadwerkelijk iets gebeurt in deze landen.'

'Ik denk dat we bekend zijn met de problemen op de verschillende plaatsen waar we naartoe gaan, aangezien ze overal over de wereld zijn. Maar het moge duidelijk zijn dat Qatar te boek staat als een van de landen waar het het slechtst is in dit deel van de wereld', aldus Hamilton, die hiermee aangeeft dat hij denkt dat er niemand is in het paddock die niet doorheeft hoe slecht de situatie in Qatar daadwerkelijk is op het gebied van de mensenrechten.

Sport verantwoordelijk om issues aandacht te geven

'Wanneer de sport naar dit soort plaatsen gaat, denk ik dat het haar taak is om aandacht te vragen voor dit soort issues. Dit soort locaties moeten scherp onder de aandacht komen van de media om over dit soort onderwerpen te praten. Gelijke rechten zijn een serieus ding', zo vindt Hamilton, die zich eerder al inzette voor de gelijke rechten van de gekleurde gemeenschap met de beweging Black Lives Matter.

'We moeten de aandacht voor de situatie vergroten wanneer we naar dit soort plaatsen gaan.' De Brit is van mening dat één persoon weliswaar een klein verschil kan maken, maar dat men als collectief veel sterker staat en een grotere verandering teweeg kan brengen. 'Eén persoon kan alleen een klein verschil maken, maar als collectief hebben we een veel grotere impact.'

Denk je dat Pérez de snelste ronde rijdt in Qatar. Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws