Leclerc verslagen door zijn teamgenoot: 'Heb het niet goed gedaan' Formule 1
Formule 1

Leclerc verslagen door zijn teamgenoot: 'Heb het niet goed gedaan'

Leclerc verslagen door zijn teamgenoot: 'Heb het niet goed gedaan'

Charles Leclerc staat voor het eerst sinds de Grand Prix van Qatar 2023 niet op de eerste startrij en hij steekt daarbij de hand in eigen boezem. De Monegask werd in Australië verslagen door zijn teamgenoot en gaf aan dat hij erg veel onderstuur had. De 26-jarige had niet de zaterdag waarop hij had gehoopt en zag zijn teamgenoot er bijna met de poleposition vandoor gaan.

Ferrari kon vroeg in de kwalificatie de druk op Red Bull opvoeren toen de Oostenrijkse renstal het niet zo makkelijk had met de bolide als we in de eerste twee races van het jaar zagen. Vooral Sainz zat erbovenop, de Spanjaard was telkens of de snelste, of pakte P2. Het leek erop dat de strijd om poleposition tussen Max Verstappen en Sainz zou gaan, en Leclerc deed niet mee. Voor het eerst sinds de Grand Prix van Qatar stond hij niet op de eerste startrij. 'Ik heb het niet goed gedaan', trapt Leclerc af bij Viaplay.

'De vorige keren wel, maar vandaag niet. Het gebeurt', vervolgt de Monegask. 'We kijken naar wat er is gebeurd. Ik had ook het idee dat we de banden niet zo goed hadden voorbereid. Om de een of andere reden had ik veel last van onderstuur in de auto vandaag.' Het was aan de tijden van Leclerc te zien dat hij zich niet zo comfortabel voelde als voorheen, met name omdat hij vaak wordt aangewezen als een goede kwalificatiecoureur. De 26-jarige zag zijn teamgenoot echter uitblinken, die de tweede tijd pakte en zelfs bijna de poleposition.

'Ik zat er niet zo bovenop als ik had gehoopt'

Leclerc geeft aan dat hij eerst last had van onderstuur en daarna van overstuur. De Ferrari-coureur liet gedurende de kwalificatie nog wat aanpassen aan de voorvleugel, maar dat loste het probleem niet op. 'Ik probeerde wat geks tijdens mijn laatste run, maar toen ging het de andere kant op en had ik last van overstuur', legt Leclerc uit. 'We gaan ernaar kijken. Ik zat er niet zo bovenop als ik had gehoopt. De race zal lang zijn, dus ik hoop dat we hiervan kunnen herstellen', zegt de Ferrari-coureur, die de race zal mogen aanvangen vanaf P5.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws