Verstappen niet helemaal tevreden: 'Ik heb liever een weekend dat je niet zoveel moet zoeken' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen niet helemaal tevreden: 'Ik heb liever een weekend dat je niet zoveel moet zoeken'

Verstappen niet helemaal tevreden: 'Ik heb liever een weekend dat je niet zoveel moet zoeken'

Max Verstappen is blij met zijn gereden rondes, maar is toch kritisch op het resultaat nadat hij veel moest zoeken en proberen om de auto op een rijtje te krijgen. De Nederlander verwacht dat Ferrari ook op de racedag erg sterk gaat zijn. Hij gaat zoals altijd voor de zege, maar of het makkelijk gaat worden is een ander verhaal.

Verstappen was tijdens de vrije trainingen al niet helemaal tevreden over de RB20 en dat was ook in Q1 en Q2 te merken. De drievoudig wereldkampioen klaagde op de boordradio over onderstuur en hij zat niet zo lekker in de auto als normaal. Red Bull Racing zou Red Bull niet zijn als ze niet nog iets uit de hoge hoed zou toveren, en dat is ook precies wat ze wist te doen in Q3. 'Dat is wel fijn, zelfs in de kwalificatie ging het niet helemaal lekker, in Q1, Q2', begint Verstappen bij Viaplay.

'We hebben wat kleine aanpassingen doorgevoerd en uiteindelijk voelden beide rondes goed aan', zegt de Nederlander. In Q3 leverde hij de twee ronden die Carlos Sainz van de troon wisten te stoten. De Ferrari-coureur was erg competitief gedurende de kwalificatie. 'Ik kon de auto wel op de limiet pushen, dus echt blij met mijn rondes. Sector drie is altijd een beetje moeilijk, en het was in de kwalificatie net wat beter. Het is hier ook lastig om je linkervoorband heel te houden, dat was ook voor ons wel het grootste probleem.'

De drievoudig wereldkampioen verwacht dat Ferrari op zondag ook de grootste uitdager zal zijn. Hij had dan ook liever gezien dat ze het weekend direct goed hadden kunnen beginnen. 'Ik heb liever een fijn weekend, dat je niet zoveel hoeft te zoeken en te proberen', legt de Nederlander uit. 'Dan ga je ook met een beter gevoel de race in, en nu is het moeilijk. Ik denk dat Ferrari het in de race ook goed voor elkaar gaat hebben. We gaan er zeker voor (de zege, red.) maar ik denk niet dat het makkelijk gaat worden.'

Motor vervangen voor de zekerheid

Voorafgaand aan de kwalificatie liet Red Bull weten dat ze de motor van Verstappen hadden vervangen. De Nederlander verklaart dat ze dat uit voorzorg hadden gedaan. 'Ik reed op vrijdag over een kerb, dus toen wilden ze voor de zekerheid de motor vervangen. We hadden wel door kunnen rijden, denk ik, maar we hebben toch besloten om de motor te wisselen', aldus Verstappen. Sainz pakte uiteindelijk P2 en teamgenoot Pérez zal starten vanaf de derde plek.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws