Hamilton wil nog lang doorgaan in de Formule 1: 'Ik zou naar de vierhonderd kunnen gaan' Formule 1
Formule 1

Hamilton wil nog lang doorgaan in de Formule 1: 'Ik zou naar de vierhonderd kunnen gaan'

Hamilton wil nog lang doorgaan in de Formule 1: 'Ik zou naar de vierhonderd kunnen gaan'

Mercedes-coureur Lewis Hamilton lukt het vooralsnog niet om regerend wereldkampioen Max Verstappen te verslaan. Momenteel staat hij zesde bij de rijders en heeft hij 35 punten achterstand op zijn teamgenoot. Toch heeft de Brit gehint dat er mogelijk nog een lange toekomst in de Formule 1 zit aan te komen.

Hamilton geeft aan absoluut nog niks te merken van het ouder worden. 'Hoe gek het ook is, driehonderd is zo’n enorm aantal races, maar toch voel ik me jong en fris', legt de coureur uit, geciteerd door Express. 'Ik voel me nog steeds net zo energiek als vijf jaar geleden', vervolgt de Brit. Ook geeft hij aan nog best wel een tijd mee te kunnen in de koningsklasse. 'Het is maar een nummer. Ik zou waarschijnlijk naar vierhonderd kunnen gaan.'

'Dat zijn veel races', benoemt Hamilton. 'Ik wil allereerst dankbaar zijn dat ik op dit punt ben gekomen', vervolgt hij. 'Maar ik voel me nog steeds fris en heb nog steeds het gevoel dat ik genoeg brandstof in de tank heb, dus ik geniet van wat ik doe', zo eindigt de Brit. Toch heeft hij eerder al wel gesuggereerd dat hij na de leeftijd van veertig te hebben bereikt niet meer in de Formule 1 te willen blijven.

'De samenwerking kan nog vijf jaar duren'

Toto Wolff heeft ook aangegeven dat hij al gesprekken heeft gevoerd met Hamilton over zijn toekomstplannen. 'Wij hebben een paar weken geleden gesproken over hoe lang onze samenwerking nog kan duren en de uitkomst was ongeveer een vijf jaar, dus ik denk dat we wel richting de vierhonderd races kunnen', zo eindigt de teambaas van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws