Hamilton zag concurrentie wegrijden: 'Deze jongens zijn gewoon allemaal zo snel' Formule 1
Formule 1

Hamilton zag concurrentie wegrijden: 'Deze jongens zijn gewoon allemaal zo snel'

Hamilton zag concurrentie wegrijden: 'Deze jongens zijn gewoon allemaal zo snel'

Lewis Hamilton start de Grand Prix van Oostenrijk vanaf de derde startrij, naast zijn toekomstige teamgenoot Charles Leclerc. De zevenvoudig wereldkampioen was niet helemaal tevreden met zijn performance tijdens de kwalificatie en heeft ook niet veel vertrouwen voor de race. 'Ik denk dat het heel moeilijk wordt', zegt Hamilton tegen Formula1.com.

De Brit klaagde tijdens de kwalificatie over de boordradio al over het gebrek aan snelheid en noemde zichzelf toen langzaam. Die woorden relativeert hij tegenover de media enigszins. 'Het was niet per sé lastig, maar het zat op de limiet en ik worstelde wat. Ik zat met erg veel onderstuur', legt hij uit. 'Deze jongens zijn gewoon allemaal zo snel. Iedereen zit erg dicht op elkaar', zegt hij over de concurrentie.

De Mercedes-coureur ziet echter niet alleen de minpunten van de kwalificatie. Er waren ook positieve punten, al is er ruimte voor verbetering. 'Ik ben relatief blij met mijn laatste ronde. De tweede sector viel flink tegen, of het was in elk geval niet zo goed als ik had gewild', verklaart hij over zijn laatste snelle ronde in Q3. 'In bocht twee en drie raakte ik wat tijd kwijt. Als ik die twee goed had kunnen nemen, dan hadden we misschien in de top drie gestaan', benadrukt de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton rekent niet op podium

Hamilton weet niet of hij een kanshebber is voor een podium morgen. 'Ik denk dat het heel moeilijk wordt', geeft hij eerlijk toe. Zijn toekomstige team kan hij wel aan, maar of hij zijn voormalige renstal ook bij weet te houden, betwijfelt hij. 'Ik denk dat we zeker met de Ferrari's kunnen strijden morgen, maar ik weet niet of we de McLarens aankunnen', vertelt hij. 'Dat moeten we nog zien. maar ik ga zeker pushen om vooruitgang te boeken en te kijken of we er komen', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws