Leclerc focust niet op Verstappen en Norris: 'Die zijn te snel voor ons dit weekend' Formule 1
Formule 1

Leclerc focust niet op Verstappen en Norris: 'Die zijn te snel voor ons dit weekend'

Leclerc focust niet op Verstappen en Norris: 'Die zijn te snel voor ons dit weekend'

Charles Leclerc start morgen op de Red Bull Ring vanaf P6. De Monegask is niet helemaal tevreden met zijn ronde en denkt dat een eventuele top drie er in had kunnen zitten in Oostenrijk. 'Het doet pijn', geeft hij aan tegenover Formula1.com.

'Het is altijd frustrerend wanneer je weet dat je het potentieel hebt om het goed te doen en je een fout maakt. Het doet pijn', benadrukt de coureur van Ferrari. 'Het is geen ramp, maar deze startplaats is niet goed. Ik denk dat P3 wel mogelijk was geweest vandaag', analyseert hij zijn kwalificatie. 'Bocht één en drie gingen in mijn laatste ronde uitstekend. Toen maakte ik een fout in bocht vier', legt de Monegask uit. 'Ik probeerde wat tijd terug te winnen in bocht zes en raakte het kwijt. Ik probeerde het weer in bocht negen en raakte het weer kwijt', verklaart hij de uiteindelijke reden dat hij de top vijf niet wist te halen.

Leclerc gaat nog niet bij de pakken neer zitten. 'Ik denk dat we dit jaar meer geprofiteerd hebben van pushen tijdens de kwalificatie dan dat het nadelig was voor ons', stelt hij. 'Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld, zeker gezien we met het team twee lastige races achter de rug hebben', verwijst Leclerc naar de dubbele DNF in Canada en de teleurstellende race in Spanje. 'Ik dacht dat we vandaag mogelijk weer in de top drie konden komen, maar die tweede ronde was gewoon niet goed. Maar de eerste ronde ging wel erg goed', blijft hij nog optimistisch.

Leclerc hoopt met Mercedes te vechten

'Ik denk dat de bolide er beter uitziet dan vanochtend', noemt Leclerc als positief punt. Hij ziet dit als veelbelovend met het oog op de Grand Prix op zondag. 'Dat gaat de race pace morgen vast helpen', hoopt de Monegask. 'Ik heb er zin in en we kijken wel waar we morgen staan', aldus de man die eerder dit jaar zijn thuisrace nog wist te winnen.

Lewis Hamilton gaf al aan te denken dat hij kan vechten met de Ferrari's, maar dat de bolides van Red Bull Racing en McLaren nog te snel zijn. Leclerc is het wat dat betreft helemaal eens met zijn toekomstige teamgenoot. 'Lando en Max gaat niet lukken, die zijn te snel voor ons dit weekend', geeft de Monegask toe. 'Oscar kan nog lastig worden, maar hij start achter ons dus misschien kunnen we die positie houden', denkt Leclerc. 'Het is al het hele weekend erg close met de Mercedes. Als we alles perfect uitvoeren, kunnen we ze verslaan', weet Leclerc zeker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws