Piastri met zeldzaam emotioneel betoog: 'Dit is beschamend!' Formule 1
Formule 1

Piastri met zeldzaam emotioneel betoog: 'Dit is beschamend!'

Piastri met zeldzaam emotioneel betoog: 'Dit is beschamend!'

Oscar Piastri pakte in de sprintkwalificatie de derde startplek, achter Max Verstappen en Lando Norris. In de kwalificatie voor de Grand Prix leek het resultaat hetzelfde te gaan zijn, ware het niet dat de Australiër zijn rondetijd mocht inleveren, en daardoor vier plekken kelderde, naar de zevende startplek. Piastri, doorgaans niet al te uitgesproken, reageerde fel op dat besluit.

De benjamin van het Formule 1-veld stond na afloop van de sessie Sky Sports F1 te woord. 'Ik vind het beschamend', maakte hij meteen duidelijk over het feit dat hij zijn snelste ronde moest inleveren. Daar profiteerden George Russell, Carlos Sainz, Lewis Hamilton, en Charles Leclerc van. Piastri houdt van de topteams alleen Sergio Pérez achter zich.

Piastri boos

In 2023 waren track limits nog het gesprek van de dag, waarna de Red Bull Ring actie ondernam voor 2024, en grindbakken naast het circuit plaatste. Toch waren de coureurs niet overal veilig. 'We doen al dit werk voor de track limits, en we leggen grindbakken neer, en ik ging niet eens van het circuit af. Ik bleef op het circuit, en dit was waarschijnlijk mijn beste bocht zes van het weekend, en dan wordt die tijd afgenomen', baalt de McLaren-coureur. Op onderstaande afbeelding is te zien welke bocht de zesde bocht is.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

red bull ring
Piastri ging in bocht 6 over het randje.

Piastri haalde in de sprintrace nog teamgenoot Lando Norris buitenom in bij de zesde bocht, maar nu was hij dus minder gelukkig met die bocht. 'Ik snap niet waarom we tonnen, of misschien wel miljoenen, hebben uitgegeven in een poging om die laatste twee bochten te veranderen, als je nog steeds bochten hebt waar je eraf kan gaan. Maar goed, alle anderen kleurden wel binnen de lijntjes, en ik niet. Zo gaat dat', concludeert Piastri.

Als er bij Sky Sports F1 doorgevraagd wordt, uit Piastri zijn frustratie nogmaals. 'Zo goed had ik de zesde bocht nog niet genomen. Ik zat op de limiet van de baan, en ik denk ook dat iedereen dit wil zien. Nogmaals, we hebben zoveel werk erin gestoken om dit probleem op te lossen, dus er is geen reden waarom deze bocht een probleem zou moeten zijn met track limits, vooral als je op het circuit blijft, zoals ik deed, en de grindbak niet aanraakt.'

Piastri laat zijn emoties zelden de vrije loop, maar maakte nu een uitzondering. 'Ik ben nu de enige die hierdoor getroffen wordt, waardoor ik waarschijnlijk meer uitgesproken ben, maar ik vind het beschamend als je ons tot de limiet ziet pushen van wat we kunnen doen, en als ik één centimeter wijder ga, zit ik toch in de grindbak en is mijn ronde compleet om zeep geholpen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws