Hamilton ziet Mercedes geen podiums pakken: 'Ik denk niet dat er veel meer uit viel te halen' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet Mercedes geen podiums pakken: 'Ik denk niet dat er veel meer uit viel te halen'

Hamilton ziet Mercedes geen podiums pakken: 'Ik denk niet dat er veel meer uit viel te halen'

Lewis Hamilton kende in Imola een race die niet bijzonder spannend was. De zevenvoudig wereldkampioen eindigde uiteindelijk als zesde in Italië, al had hij dit deels te danken aan het feit dat zijn teamgenoot George Russell nog een late pitstop maakte. ‘We hebben punten gehaald, dat is positief’, wordt Hamilton geciteerd door Crash.net.

Hoewel Hamilton na de race in een interview bij F1TV nog ontkende in niemandsland te rijden, komt hij daar nu al op terug. Volgens de Mercedes-coureur is dat namelijk exact waar zijn team zich bevindt op dit moment. Een zesde en zevende plaats is volgens hem dan ook het beste wat de Duitse renstal er op dit moment uit kan halen. ‘We hebben punten gehaald, dat is positief’, heeft de zevenvoudig wereldkampioen erover te zeggen.

Mercedes bevindt zich momenteel in niemandsland

Ondanks deze punten, lijkt de Brit niet echt tevreden met waar het team nu staat. ‘We zitten midden in niemandsland’, geeft hij aan. ‘Maar dit was een sterk resultaat voor ons’, moet hij toegeven. Deze zesde plek is voor Hamilton zijn beste resultaat van het seizoen, naast Miami, waar hij ook zesde werd. ‘Ik denk niet dat er veel meer uit viel te halen.’ De Zilverpijlen stonden in 2023 meerdere keren op het podium, maar kennen nu een zwakke start van het seizoen en dus lijkt zo’n podium nog ver weg voor ze in 2024.

Toch meent Hamilton dat de huidige staat van Mercedes niet als moeilijk kan worden omschreven. ‘Het is niet bijzonder moeilijk, dit is gewoon waar we staan’, blijft hij realistisch. Hij maakt zich dan ook geen illusies over uitzonderlijke resultaten. ‘Je moet zo goed mogelijk je best doen en dit is het beste wat wij vandaag konden neerzetten’, concludeert de man uit Stevenage. Mercedes blijft nog wel een voorsprong houden op Aston Martin in het constructeurskampioenschap, al zien ze de drie snelste teams steeds verder uitlopen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws