Haug: 'De pijn van de ervaringen uit 2022 is duidelijk te voelen bij Mercedes' Formule 1
Formule 1

Haug: 'De pijn van de ervaringen uit 2022 is duidelijk te voelen bij Mercedes'

Haug: 'De pijn van de ervaringen uit 2022 is duidelijk te voelen bij Mercedes'

Norbert Haug, voormalig vice-president van de motorsportafdeling van Mercedes, denkt dat de Duitse renstal aankomend seizoen alles in zich heeft om te vechten voor zijn negende constructeurstitel. Afgelopen seizoen was Mercedes niet competitief, maar het team liet een uitstekende groei zien gedurende het jaar. Met coureurs als Lewis Hamilton en George Russell in de gelederen moet het dan ook goed gaan komen voor de renstal.

Mercedes had aan het begin van het afgelopen seizoen geen competitieve auto, maar deze wist het team naarmate het jaar vorderde wel te ontwikkelen. De Zilverpijlen zitten dan waarschijnlijk ook in een betere positie aankomend seizoen. Dan moet het team in ieder geval Ferrari weten te verslaan. 'Mercedes zal in 2023 niet zo slecht beginnen als in 2022', schrijft Haug in zijn column voor RND. 'Dat maakt het leven van de nieuwe Ferrari-leiding er niet gemakkelijker op.'

Het team van Mercedes hoopt natuurlijk nog meer uit het aankomende seizoen te halen dan alleen de tweede plek. Haug denkt dat het team de pijn van het afgelopen seizoen zal gebruiken als motivatie. 'Ik ben ervan overtuigd dat Mercedes Red Bull in het nieuwe seizoen zal uitdagen. Het team wil natuurlijk de wereldtitels voor zowel de coureurs als de constructeurs terugwinnen. De Zilverpijlen zullen dit doel heel methodisch nastreven. De pijn van de ervaringen uit 2022 is in Brackley en Brixworth duidelijk te voelen.'

Haug: 'Dat zijn belangrijke voorwaarden voor een kampioensploeg' 

Haug ziet ook dat Mercedes een uitstekend rijdersduo heeft. Russell wist Hamilton dit seizoen te verslaan, maar dat betekent niet dat de zevenvoudig wereldkampioen al over zijn piek is. 'Voor iedereen die denkt dat Hamilton zijn beste tijd heeft gehad, zal ik volgend jaar heel mooi beschrijven hoe de dingen heel anders zijn verlopen. Daarnaast is Russell een absolute topcoureur. Dat zijn belangrijke aspecten in een kampioensploeg, want dan kunnen ze elkaar aansporen om topprestaties te leveren', concludeert Haug.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws