Voormalig hoofd aerodynamica: 'Er zijn een aantal redenen waarom Red Bull zo goed is' Formule 1
Formule 1

Voormalig hoofd aerodynamica: 'Er zijn een aantal redenen waarom Red Bull zo goed is'

Voormalig hoofd aerodynamica: 'Er zijn een aantal redenen waarom Red Bull zo goed is'

Dan Fallows, technisch directeur van Aston Martin en voormalig hoofd aerodynamica bij Red Bull Racing, ziet dat de Oostenrijkse renstal zijn zwaktes heeft weten weg te werken in de afgelopen jaren. Jarenlang keek Red Bull naar de dominantie van Mercedes zonder er wat aan te kunnen doen, maar die hegemonie is nu doorbroken. Aston Martin wil zelf in de komende jaren een titelkandidaat worden. Volgens Fallows is het dan wel belangrijk om niet hetzelfde te doen als de huidige topteams.

Red Bull kende dit jaar een uiterst dominant seizoen. Doordat het team het constructeurskampioenschap wist te winnen, stootte het Mercedes na acht jaar weer van de troon. Daar moest echter wel flink wat werk voor worden verzet. 'Er zijn een aantal redenen waarom Red Bull zo goed is. Door de jaren heen hebben ze de problemen in alle gebieden van het team opgelost, of ze nu in het team op het circuit, de fabriek of de ontwerpafdeling voorkwamen', wordt Fallows geciteerd door Speedweek.

'Een groot deel van het succes is te danken aan het feit dat ze ervoor hebben gezorgd dat er geen significante zwaktes meer zijn in welk gebied van het team dan ook', vervolgt de technisch directeur van Aston Martin. Fallows heeft zelf jarenlang voor de Oostenrijkse renstal gewerkt. Hij is dan ook trots op wat Red Bull heeft weten neer te zetten. 'Ik ben best trots dat ik aan dit succes heb kunnen bijdragen. Het is een ongelooflijk sterk team en ik heb kunnen ervaren hoe het voelt om Grand Prix-overwinningen en wereldtitels te veroveren.'

Fallows: 'Aston Martin heeft zijn eigen procedures nodig'

In de komende jaren wil Aston Martin het team van Red Bull kunnen aanvallen. Daarvoor moet de renstal wel nog op zoek naar de juiste methode. 'Voor ons is het belangrijk dat we geen kopieën maken van wat onze tegenstanders doen. We denken niet dat we op die manier Red Bull, Mercedes of Ferrari kunnen verslaan. Dus hebben we onze eigen manieren en onze eigen procedures nodig. Natuurlijk zal het tijd kosten om deze te vinden, maar we hebben een zeer ambitieuze groep', besluit Fallows.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws