Herbert haalt uitspraak van Newey aan: 'Daarom is Verstappen zo speciaal' Formule 1
Formule 1

Herbert haalt uitspraak van Newey aan: 'Daarom is Verstappen zo speciaal'

Herbert haalt uitspraak van Newey aan: 'Daarom is Verstappen zo speciaal'

Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert is flink onder de indruk van de talenten van Max Verstappen. De Nederlander ging al als favoriet het 2022-seizoen in, maar wist met negentien overwinningen en een reeks aan records alsnog alle verwachtingen te overtreffen. Herbert merkt op dat Verstappen het ogenschijnlijk weinig moeite lijkt te kosten.

Herbert heeft zelf een lange carrière in de Formule 1 achter de rug. De Brit debuteerde in 1989 bij Benetton, en kwam ook uit voor Lotus, Sauber, Tyrrell, Ligier, Stewart, en Jaguar. Zijn grootste successen boekte de Engelsman in 1995 en 1999, met in totaal drie zeges: tweemaal in 1995, als teamgenoot van Michael Schumacher bij Benetton, en één memorabele overwinning voor Stewart op de Nürburgring in 1999, een van de meest chaotische races van de afgelopen decennia.

'Verstappen rijdt haast onbewust'

Na zijn Formule 1-carrière volgt Herbert de sport nog als analist. 'Adrian Newey zei dat Max bijna onbewust kan rijden', verklaart de Engelsman in gesprek met MegaDice. 'Het is een zone waarin Michael Schumacher, Nigel Mansell, en Ayrton Senna zich ook bevonden. Deze wereldkampioenen hadden het vermogen om iets speciaals te doen. Ik heb altijd gedacht dat Mika Häkkinen het meeste natuurlijke talent had. Hij had het angstaanjagende vermogen om niet te hoeven nadenken over wat hij deed', aldus de 59-jarige.

'Deze coureurs stapten gewoon in de auto, reden, en genoten. Dat is een belangrijk onderdeel van het spelletje', meent Herbert. 'Het is het gevoel om te weten waar je bent op elke millimeter van het circuit, en ook om te weten wat de grip is op die millimeter. Dat is iets wat Max kan, elke ronde weer', zo verschuift het gesprek weer richting de regerend wereldkampioen.

Verstappen kende in 2023 een haast perfect seizoen, met negentien overwinningen, tweemaal een tweede plek, en één vijfde plek. 'Hij heeft de consistentie om dat elke minuut van ieder raceweekend te doen. Dat is het zeldzame en het moeilijke, om dat constant te doen. Het is niet iets waar hij over nadenkt, hij doet het simpelweg. Het is ongelofelijk hoe dat werkt. Daarom is hij zo speciaal', concludeert de voormalige Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws