Hill verbaasd door timing van transfernieuws: 'Vraag me af of dit is uitgelekt' Formule 1
Formule 1

Hill verbaasd door timing van transfernieuws: 'Vraag me af of dit is uitgelekt'

Hill verbaasd door timing van transfernieuws: 'Vraag me af of dit is uitgelekt'

Lewis Hamilton heeft zeven wereldtitels op zak, en is met 104 polepositions de recordhouder. Toch legt de Brit het dit seizoen haast elke zaterdag af tegen George Russell, en ook in het kampioenschap zelf staat hij achter zijn jongere landgenoot. Damon Hill trekt een parallel met zijn eigen carrière, en kan zich goed voorstellen dat Hamilton zich steeds meer in een lastige situatie bevindt.

Hamilton pakte met een vierde plek in Canada zijn beste zondagsresultaat van het seizoen, maar was na afloop zeer zelfkritisch, en noemde de race een van zijn slechtste races ooit. Hamilton begon als zevende aan de race, klom op tot de derde stek, maar zag teamgenoot George Russell in de slotfase langszij komen. 'Een van zijn slechtste races is waarschijnlijk nog steeds veel beter dan de races van anderen', zegt Hill over zijn landgenoot in de podcast van Sky Sports F1.

Mercedes gaat verder zonder Hamilton

Vervolgens komt de frictie tussen Mercedes en Hamilton ter sprake. Hamilton vertrekt na dit seizoen bij Mercedes, en insinueerde in Monaco en Canada dat hij niet dezelfde behandeling en kansen krijgt als Russell. Hill vreest dat het dan nog een lange lijdensweg voor de 39-jarige wordt, aangezien er nog vijftien Grands Prix te gaan zijn in 2024. 'Deze scheiding gaat nog wel even duren. We hebben pas één-derde van het seizoen gehad. Het gaat gewoon heel lastig worden voor hem, want hij is geen onderdeel van het project van volgend jaar', stipt de 1996-wereldkampioen aan.

In Monaco kreeg Russell als eerste de nieuwe voorvleugel van het team, en in Canada was ook Hamilton aan de beurt, waarop Mercedes duidelijk competitiever werd. 'Het is aardig, dat hij het team bedankte voor het introduceren van upgrades, maar hij gaat zelf niet profiteren van de dingen die ze dit jaar ontwikkelen met het oog op volgend jaar.'

Motivatie

Hill verwacht dat de motivatie van Hamilton steeds meer op de proef zal worden gesteld in 2024. 'Toen ik in 1999 in het midden van het seizoen besloot om aan het einde van het seizoen met pensioen te gaan, had ik nog een half seizoen te gaan. Het was alsof ik door stroop probeerde te zwemmen. Het was gewoon zo moeilijk om je daar doorheen te slepen.' Waar Hill in 1999 nog betrokken kon worden bij ontwikkelingen bij Jordan, zal Mercedes Hamilton steeds meer buiten belangrijke vergaderingen gaan houden.

'Bernie Ecclestone zei ooit dat, als een coureur besluit om met pensioen te gaan, hij maar beter meteen kan stoppen. Het probleem hier was dat de aankondiging van Lewis al naar buiten kwam voordat er ook maar één race verreden was', merkt Hill op, die de timing van dat nieuws, op 1 februari, zeer opvallend vond. 'Ik vraag me af of dit is uitgelekt, en ze daardoor wat naar buiten moesten brengen, want normaal vinden aankondigingen rond Monza in september plaats.'

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws