Wolff klaar voor strijd met Red Bull: 'Ik denk dat het mogelijk is' Formule 1
Formule 1

Wolff klaar voor strijd met Red Bull: 'Ik denk dat het mogelijk is'

Wolff klaar voor strijd met Red Bull: 'Ik denk dat het mogelijk is'

Mercedes-teambaas Toto Wolff is ervan overtuigd volgend jaar weer te kunnen vechten tegen concurrent Red Bull Racing. Hoewel het team tweede staat in het constructeurskampioenschap, staat Mercedes 310 punten achter Red Bull. Wolff is echter positief over het 2024-seizoen na het zien van de groei bij concurrenten zoals McLaren en Aston Martin dit seizoen.

Na het winnen van acht opeenvolgende constructeurskampioenschappen bevindt Mercedes zich momenteel in een ongekend uitdagende positie. Het team heeft moeite gehad om volledig competitief te zijn in het nieuwe Formule 1-tijdperk. Red Bull heeft vanaf de Grand Prix van Abu Dhabi van vorig jaar elke Grand Prix gewonnen en lijkt onverslaanbaar te zijn. Red Bull, samen met Max Verstappen, lijkt hard op weg te zijn om zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap met een grote voorsprong te winnen.

Wolff kijkt echter naar het recente verleden van de Formule 1 voor inspiratie. Hij wijst op de opmerkelijke vooruitgang van Aston Martin van 2022 naar 2023 en het indrukwekkende mid-season upgradepakket dat McLaren weer in de race bracht. Wolff benadrukt dat een significante sprong vooruit noodzakelijk is tijdens de winter om weer in de strijd te komen. ‘Vanaf waar we nu zijn, hebben we gewoon een stap nodig zoals McLaren en Aston Martin die in één keer hebben bereikt, geen upgrade van twee tienden, maar een upgrade van vijf tienden om weer in de strijd te komen, dus ja, ik denk dat het mogelijk is', vertelt Wolff op de officiële Formule 1-website.

Mercedes levert best mogelijke prestaties

Als het gaat om de specifieke plannen voor de volgende auto van Mercedes, blijft Wolff realistisch: ‘Ik denk dat we een paar richtingen hebben; als we het zouden weten, zou het veel gemakkelijker zijn. De auto is erg onvoorspelbaar en heeft gebrek aan grip, dus er zijn veel dingen die we moeten aanpakken. We neigen in de Formule 1 te denken dat er één magische oplossing is. We moeten gewoon alle componenten bij elkaar brengen om ze samen te laten werken in de auto, dus er is niet één ding dat ik zou kunnen noemen.'

Ondanks de uitdagingen blijft Mercedes solide presteren. ‘De teams van de tweede tot de zesde plaats kunnen behoorlijk dicht bij elkaar liggen, dat zijn wij, Ferrari, McLaren en Aston Martin. Maar we scoren consequent met twee auto's, we staan solide op de tweede plaats in het kampioenschap en hopelijk binnenkort op de derde plaats in het rijderskampioenschap met Lewis Hamilton, dus we leveren de best mogelijke prestaties gezien het gebrek aan performance van de auto’, aldus de Mercedes-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws