De rekening van Jos Verstappen die Max bij Ocon vereffende in Brazilië 2018 Max Verstappen
Max Verstappen

De rekening van Jos Verstappen die Max bij Ocon vereffende in Brazilië 2018

De rekening van Jos Verstappen die Max bij Ocon vereffende in Brazilië 2018

Max Verstappen kan inmiddels lachen om het Esteban Ocon-incident op Brazilië van 2018. Verstappen reed dat jaar aan de leiding op Interlagos, om van het circuit getikt te worden door een Force India die zichzelf van een ronde achterstand wilde ontdoen. Destijds was hij woedend en gaf hij de Fransman een duw, inmiddels ziet hij vooral in dat het een familierekening was die nog openstond.

'Om eerlijk te zijn kan ik er nu wel om lachen, dat soort dingen gebeuren nou eenmaal', stelt de Nederlander bij Express wanneer hij wederom geconfronteerd wordt met het controversiële moment van 2018. De duw die hij zijn Formule 1-collega later gaf bij de weegschaal had als gevolg dat Verstappen voor straf een weekendje mee moest lopen met de Formule E-stewards.

Jos Verstappen tikt Montoya van het circuit

Verstappen denkt dat de sport nog een rekening te vereffenen had binnen zijn familie: 'Ik denk dat het karma is voor de aanvaring van mijn vader in het verleden. Die karma heb ik nu weer terug.' Tijdens de Braziliaanse Grand Prix van 2001 was het Jos Verstappen die Juan Pablo Montoya van het circuit werkte. De Colombiaan lag in die race ook eerste en werd dus een overwinning ontnomen door een achterligger.

Verstappen: 'Mijn vader crashte toen de leider van de wedstrijd van het circuit. Deze moest ik dus nog incasseren.' Zo ziet hij het incident met Ocon drie jaar later dus. Verstappen kon die race overigens wel vervolgen, maar werd ingehaald door Lewis Hamilton, die enkele seconden achter hem reed. De Limburger werd uiteindelijk dan ook tweede.

Wedden dat Bottas, die van pole start, de GP van Brazilië wint? Ontvang 4,50 keer je inzet bij Bet365. Verstappen staat genoteerd op 1,72 keer je inzet terug bij een overwinning.

Verstappen crasht met Montoya in Brazilië 2001

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws