Hoe laat begint de Grand Prix van Monaco 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Monaco 2023?

Hoe laat begint de Grand Prix van Monaco 2023?

Na een zinderende kwalificatie is het duidelijk dat Max Verstappen als favoriet aan de Grand Prix van Monaco zal beginnen. Kan de Nederlander na zijn zege in 2021 opnieuw zegevieren in zijn woonplaats? Daarvoor zal hij met name moeten afrekenen met Fernando Alonso, die als tweede mag vertrekken. Sergio Pérez moet de race juist vanaf de laatste plek beginnen, en ook kanshebber Charles Leclerc is niet voorin terug te vinden, nadat een gridstraf hem naar plek zes terugverwees.

De Grand Prix van Monaco vindt voor veel coureurs plaats in de stad waar ze tussen de races door hun tijd doorbrengen, en luidt dit jaar het Europese seizoen in, nu de Grand Prix van Emilia Romagna is afgelast. De Europese locatie betekent dat de race in de Nederlandse middag van start gaat. Enkele minuten na 15:00 uur zullen de vijf rode lichten doven, waarmee de coureurs op pad gestuurd worden. De race in Monaco is normaal gesproken qua tijdsduur een van de langste races van het seizoen, dus zonder rode vlaggen wordt de finishvlag vlak voor 17:00 uur verwacht.

Kan Verstappen zijn poleposition verzilveren?

Voor het eerst wist Verstappen zichzelf van poleposition te verzekeren in Monaco, al zag hij in 2021 toe hoe hij vrij zicht had vanaf plek twee, nadat Leclerc de startopstelling niet haalde. Als Verstappen ook aan de eindstreep nog de eerste positie bezet, dan pakt hij zijn 39e overwinning, waarmee hij zichzelf de succesvolste coureur uit de teamhistorie van Red Bull Racing zou mogen noemen. Alonso wacht echter al meer dan tien jaar op zijn 33e overwinning, en zal alles geven om een stokje voor een Nederlandse zege te steken.

Achter het duo zijn er verschillende coureurs om op te letten. Esteban Ocon begint de race als derde, en mag hopen op een podiumklassering voor Alpine. Thuisrijder Leclerc zal hopen om de schade van zijn straf ongedaan te maken, maar moet daarvoor niet alleen met Ocon afrekenen, maar ook met teamgenoot Carlos Sainz en met Lewis Hamilton. Nyck de Vries pakte met een twaalfde positie zijn beste kwalificatieresultaat uit zijn carrière, en mag ook hopen op punten. Sergio Pérez begint dus als laatste, of vanuit de pitstraat, en heeft geluk, strategische slimmigheidjes, en gewaagde inhaalmanoeuvres nodig om punten te kunnen pakken.

GP Monaco live kijken?

Weet Verstappen voor de tweede keer de Grand Prix van Monaco te winnen? De Grand Prix van Monaco wordt onder andere uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf livebeelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders van het hele seizoen? Bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Monaco

Denk je dat Verstappen het goed gaat doen, of juist niet? Check dan de odds voor de race. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws