Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas 2023?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Las Vegas 2023?

Na drie sessies waarin de coureurs het Las Vegas Strip-circuit beter hebben leren kennen, is het tijd voor de kwalificatie. Die zal in de late uren in Las Vegas plaatsvinden, en in de vroegere ochtenduren voor de Nederlandse kijker. Mocht iemand trek hebben om nog eerder op te staan, voorafgaand aan de kwalificatie wordt er eerst nog een uurtje getraind in de straten van de gokstad.

Nadat de vorige drie Grands Prix allemaal in de avonduren plaatsvonden voor de Nederlandse kijker, moeten de wekkers ditmaal weer gezet worden. Vanwege het tijdverschil met Las Vegas zijn alle sessies daar in de nacht, maar in ons kikkerlandje in de vroege ochtend. Wie alles mee wil krijgen van de derde vrije training zal om 5:30u al fris en fruitig voor de buis moeten zitten. Nadat er een uurtje getraind is maken de coureurs zich op voor de kwalificatie. De lampen voor Q1 zullen om 9:00u Nederlandse tijd op groen springen, mits geen losse putdeksels het circuit in de training hebben geterroriseerd.

Ferrari kan eerste stoot van het weekend uitdelen aan Mercedes

Max Verstappen blonk tijdens de tweede vrije training voornamelijk uit in de longruns. In zijn racesimulaties op de mediumband was hij namelijk zo'n vijf tienden sneller dan zijn rode rivalen, maar in de kwalificatiesimulaties hadden Charles Leclerc en Carlos Sainz de overhand. Verstappen was zo'n negen tienden langzamer dan Leclerc en kwam ook op Sainz vier tienden tekort. Bij de Nederlander was er echter geen stress te merken, Red Bull Racing offert vaker haar zaterdagen op om het in de race voor elkaar te krijgen. Dat neemt niet weg dat Ferrari een grote kans maakt op de poleposition in Las Vegas. De SF-23 krijgt de banden altijd snel aan de praat, en dat is een enorm voordeel met een koude kwalificatie.

Aangezien de temperaturen ongeveer twaalf à dertien graden zullen zijn, komt dat goed uit voor het team uit Maranello. Het is dan te hopen dat ze op zondag niet te veel lijdt aan slijtage. Mercedes is zowel in de racesimulatie als in de kwalificatiesimulatie langzamer dan Ferrari, wat gunstig is voor de Italiaanse renstal, aangezien het gevecht voor P2 in het constructeurskampioenschap nog steeds gaande is. Bovendien moet Sainz, die een gridpenalty heeft van tien plekken nadat de batterij, de vloer, en de motor van zijn auto vervangen moesten worden, zo goed mogelijk kwalificeren om aan damage control te doen. Wie de poleposition pakt in Las Vegas zal rond 10:00u Nederlandse tijd bekend zijn.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws