Hoe laat begint de kwalificatie voor de GP van Monaco 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de GP van Monaco 2021?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de GP van Monaco 2021?

Nadat alle vrije trainingen erop zitten en de voorbereidingen voor de rest van het weekend zijn getroffen is het tijd voor de kwalificatie. Op zaterdag lijnen de coureurs traditiegetrouw op voor het moment waarop ze hun startpositie kunnen bepalen. Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco?

De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco begint om 15.00u Nederlandse en lokale tijd. Omdat er geen tijdsverschil zit tussen Monaco en Nederland lopen de tijdschema's gelijk, wat inhoudt dat ook in Nederland de heren 's middags Circuit de Monaco op gaan om te bepalen hoe ze de Grand Prix in het vorstendom gaan beginnen.

Kwalificatie GP Monaco

Als de vrije trainingen iets zeggen over de prestaties gedurende de kwalificatie mogen we veel verwachten van drie teams. Mercedes, Red Bull Racing en Ferrari kwamen alle drie sterk voor de dag op donderdag en op zaterdagochtend. Met name Ferrari wist te imponeren, na een jaar lang niet in de buurt te komen van de top drie.

Maar vlak Mercedes en Red Bull zeker niet uit. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas weten op zondag altijd wat uit de hoge hoed te toveren en op het straatcircuit zou de RB16B van Max Verstappen het tevens uitstekend moeten doen. Genoeg om naar uit te kijken dus. Er zit een kwalificatiesessie aan te komen waarin deze teams vermoedelijk met elkaar strijden tot en met Q3.

Hoe staat het ervoor op het middenveld?

Wat kunnen we van de rest van het veld verwachten? Eigenlijk is McLaren het eerstvolgende team dat enigszins aansluiting kan vinden bij de top drie, hoewel dat Daniel Ricciardo op de donderdag niet echt lukte. Daar achter vinden we AlphaTauri, dat dit weekend sterker voor de dag zou moeten komen dan Aston Martin en Alpine.

De gebruikelijke teams vinden we in de achterhoede. Alfa Romeo lijkt voorlopig iets voor Williams te staan in de poging wat snoeppuntjes binnen te harken. Naar de analyse van Formula 1 is het Haas dat het hek sluit op het nauwe straatcircuit. Nikita Mazepin en Mick Schumacher gaan naar alle waarschijnlijkheid een weekend vol blauwe vlaggen in.

Derde vrije training GP Monaco

Zaterdagmorgen zal eerst de derde vrije training voor de Grand Prix van Monaco verreden worden. Het zal interessant worden om te zien of Red Bull Racing en Verstappen de auto nog iets meer kunnen verbeteren. Dit was volgens Verstappen wel nodig. De derde vrije training begint om 12.00 en is in een livetopic te volgen op F1Maximaal.nl.

Denk jij dat Max Verstappen de Grand Prix van Monaco wint? Zet dan in en krijg 2,20 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws