'Honda overweegt sponsordeal met Red Bull omtrent naamgeving F1-motor' Formule 1
Formule 1

'Honda overweegt sponsordeal met Red Bull omtrent naamgeving F1-motor'

'Honda overweegt sponsordeal met Red Bull omtrent naamgeving F1-motor'

Honda bekijkt zijn opties voor een sponsordeal met Red Bull Racing tot en met het 2025-seizoen van de Formule 1. Dat meldt de gerenommeerde journalist Joe Saward op zijn blog. De Japanse autofabrikant verliet de sport aan het eind van vorig jaar, maar denkt nu na over een versnelde terugkeer nog voor 2026, wanneer het nieuwe motorreglement van kracht gaat.

Red Bull en Honda gingen in 2019 een samenwerking aan, nadat de Japanners in 2018 al de motorleverancier werden van het voormalige Toro Rosso (nu AlphaTauri). Deze liep uiteindelijk tot en met het seizoen 2021, het jaar waarin Honda besloot uit de sport te vertrekken. De coronacrisis werd als één van de redenen gegeven voor het besluit. Red Bull won dat jaar echter het coureurskampioenschap met Max Verstappen.

Om die reden werden er vraagtekens geplaatst bij het besluit van Honda om de Formule 1, niet voor de eerste keer, te verlaten. Honda lijkt zelf nu ook spijt te krijgen, omdat de omgedoopte motoren (Honda-krachtbronnen met Red Bull Powertrains-label) in de Red Bull-auto's van dit jaar wederom aan de top van de Formule 1 staan. Verstappen heeft reeds een voorsprong van 63 punten, terwijl zijn team 82 punten voorsprong heeft.

'Honda wil weer naamgever zijn van Red Bull-motor'

Honda overweegt al langere tijd om in het 2026-seizoen terug te keren als motorleverancier, maar ziet nu de mogelijkheid om eerder terug te keren middels een sponsordeal. Saward legt uit: 'Ze willen gebruikmaken van het huidige succes van Red Bull. Het gaat hier om een sponsordeal omtrent de naam van de motor.' Kortom: net zoals voorgaande jaren zou de motor in de Red Bull-bolides weer 'gewoon' Honda heten.

Dit zou dan tot 2026 moeten duren, want in dat jaar gaat Red Bull zo goed als zeker in zee met Porsche. De Duitse autofabrikant zal het moederbedrijf Red Bull Technology voor zo'n vijftig procent overnemen en die deal zal ook betrekking hebben tot het Formule 1-project van de Oostenrijkers. Honda kan dus niet verdergaan met Red Bull na 2025 en moet dan een andere renstal kiezen als klantenteam. Ook zou er worden overwogen om een team geheel over te nemen.

Registreer hier om mee te discussiëren!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws