'Red Bull-dilemma dient zich aan door interesse Honda én Porsche' Formule 1
Formule 1

'Red Bull-dilemma dient zich aan door interesse Honda én Porsche'

'Red Bull-dilemma dient zich aan door interesse Honda én Porsche'

Michael Schmidt stelt dat Red Bull Racing mogelijk voor een dilemma komt te staan wat betreft de motorfabrikant voor 2026. Het team leek al langere tijd in gesprek te zijn met Porsche, maar met Honda dat mogelijk wil terugkeren, kan er een moeilijke keuze aankomen voor het team. Dat Honda terug wil keren in de Formule 1 is volgens hem een zekerheid, terwijl hij ook meent dat een nieuwe fabrikant zich aandient.

Schmidt heeft in zijn laatste uitzending voor Auto Motor und Sport een boekje open gedaan over de situatie wat betreft de motorleveranciers. Wanneer in 2026 de regels veranderen, zijn er verschillende partijen die zich op de grid willen mengen, om met de nieuwe reglementen gelijk een vliegende start te kunnen maken. Dit is voordelig omdat ook de huidige leveranciers een nieuwe motor moeten opbouwen.

Bekend is dat de Volkswagen Group plannen heeft om toe te treden tot de sport, waarbij nu Audi het huidige Alfa Romeo Sauber als meest geschikte optie ziet. De autofabrikant zal er dan ook zijn best doen om met dat team in zee te gaan richting de nieuwe reglementen.

Red Bull mogelijk voor een dilemma

Wat ook al langer speelt, is de connectie tussen Red Bull Racing en Porsche, die met elkaar de samenwerking aan zouden willen gaan. Echter heeft er zich een interessant scenario voorgedaan. Naar het schijnt wil Honda graag terugkeren bij het team vanaf 2026, wat voor Red Bull dus een ongemakkelijke situatie kan opleveren. Het weigeren van Honda kan eigenlijk niet, nadat de Japanners het team een kampioenschapswinnende auto hebben gegeven, maar tegelijkertijd is het al in onderhandeling met Porsche.

De keuze zou echter makkelijker gemaakt kunnen worden wanneer Honda, zoals wel vaker, haar tijd neemt om een beslissing te nemen. Tegen de tijd dat de fabrikant dan heeft bedacht terug te willen keren, kan de deal tussen Red Bull en Porsche al rond zijn en dus volgt er geen ongemakkelijke afwijzing voor één van beide. Schmidt is er wel zeker van dat Honda terugkeert, mogelijk dat zij dan gaan samenwerken met AlphaTauri, of zelfs dat hele team overnemen.

Nieuwe fabrikant dient zich aan

Afgezien van de bekende kandidaten, is er nog een fabrikant die graag wil toetreden tot de sport, zo meldt de Duitse journalist. Schmidt zegt daarover: 'Niemand weet wie het is, Stefano Domenicali heeft gezegd dat er na de zomerstop meer nieuws zal zijn.' Naast de Volkswagen Group en Porsche lijkt er zich dus nog een kandidaat aan te dienen om met een renstal in zee te gaan en zich in de sport te gaan begeven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws