Horner geeft uitleg 'verbeterde' Honda-motor na uitspraken Hamilton Formule 1
Formule 1

Horner geeft uitleg 'verbeterde' Honda-motor na uitspraken Hamilton

Horner geeft uitleg 'verbeterde' Honda-motor na uitspraken Hamilton

De mogelijk verbeterde prestaties van de Honda-krachtbron in Oostenrijk zijn volgens Christian Horner te danken aan nieuwe olie die gebruikt wordt in de motor. Hiermee ontkracht teambaas van Red Bull Racing eerdere uitspraken van Lewis Hamilton, die meende dat de Japanse fabrikant een upgrade heeft doorgevoerd terwijl dit niet mag.

Hamilton liet al meermaals weten te vermoeden dat Honda een upgrade heeft doorgevoerd na een motorwissel in Frankrijk. Dit mag volgens de reglementen van 2021 niet, Horner legt dan ook uit dat de verbeterde prestaties een andere oorzaak hebben. 'We hebben nieuwe olie gekregen van ExxonMobil, dus ik denk dat zij de lof moeten ontvangen van Lewis die naar de motor wijst', zegt de teambaas bij RaceFans.

Tijdens de Grand Prix van Stiermarken wees Mercedes naar de snelheid van de RB16B op de lange rechte stukken. De nieuwe olie is hier volgens Horner een oorzaak van, maar er zijn nog veel meer factoren die meespelen. 'Zij hebben een enorme schuurdeur als achtervleugel, terwijl wij een dunne vleugel gebruiken. Dus ja, je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te snappen waarom we wat sneller waren op de lange rechte stukken.'

'Ongebruikelijk voor Mercedes om dit zo vroeg te doen'

Horner kijkt op zijn beurt naar de motorprestaties bij Mercedes, de Duitse renstal kende al vroeg in het seizoen een motorwissel. 'Het is ongebruikelijk voor Mercedes om dit al zo vroeg te doen. Misschien hebben ze wel een hogere degradatie dan in de voorgaande jaren', vervolgt hij. 'Maar zoals ik al vaker zeg, alles wat wij doen is focussen op onszelf.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws