Horner gooit meer olie op het vuur: 'Respect is uiteindelijk het belangrijkste' Formule 1
Formule 1

Horner gooit meer olie op het vuur: 'Respect is uiteindelijk het belangrijkste'

Horner gooit meer olie op het vuur: 'Respect is uiteindelijk het belangrijkste'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner betreurt de afloop van het gevecht tussen Max Verstappen en Lando Norris. Tot aan dat moment had Verstappen de race onder controle en leek het erop dat hij zou winnen. Horner denkt te weten waar de agressie van Norris vandaan komt, die het hele weekend al werd verslagen door de drievoudig wereldkampioen.

Verstappen reed aan kop met een voorsprong van zo'n acht seconden toen hij vernam dat het niet meer zo lekker ging op de harde band. Red Bull haalde hem naar binnen om een gebruikte set mediums op te halen. Norris ging direct mee, hij haalde een nieuwe set op. Bij Red Bull ging de pitstop echter niet helemaal goed, waardoor Verstappen tijd verloor. Norris kwam daarna rap dichterbij. 'Hij gebruikte zijn ellebogen, je weet dat het twee harde racers zijn', zegt Horner bij de internationale media.

'Lando had waarschijnlijk nog een kater van de sprintrace. Max haalde hem zonder DRS in bij bocht vier en toen werd hij ook nog ingehaald door Piastri', zegt Horner. 'Het was erg jammer, want we hadden alles onder controle. Onze laatste pitstop zorgde ervoor dat Lando terug kon komen in de strijd. Met het voordeel dat hij had met de banden, kwam hij weer in de DRS-zone van Max terecht', analyseert de teambaas.

Horner: 'Respect is uiteindelijk het belangrijkst'

Norris was na afloop ziedend. Hij gaf aan dat Verstappen zijn auto heeft vernield en dat hij al zijn respect voor de Nederlander zou verliezen als hij geen excuses aan zou bieden. 'Misschien spelen ze geen padel morgen', glimlacht Horner. 'Maar ik weet zeker dat ze erover zullen praten. Het zijn twee harde races en uiteindelijk zullen ze het gewoon met elkaar bespreken, daar twijfel ik niet aan. Ik denk dat respect uiteindelijk het belangrijkste is. Het is logisch dat vriendschappen onder druk komen te staan als je samen hard aan het vechten bent.'

Verstappen wist de race uiteindelijk wel uit te rijden en nog punten te scoren. Norris kon een DNF achter zijn naam zetten. Dat is voor de Nederlander betreffende het kampioenschap alleen maar gunstig. Dit weekend strijkt de Formule 1 neer op Silverstone, de thuisbaan van Norris en McLaren. De Brit liet verhit weten dat de schade aan zijn auto ook impact zou hebben op wat er dit weekend kan gebeuren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws