Horner: Hamilton ‘daagde zijn geluk uit’ bij aanvaringen in Jeddah Formule 1
Formule 1

Horner: Hamilton ‘daagde zijn geluk uit’ bij aanvaringen in Jeddah

Horner: Hamilton ‘daagde zijn geluk uit’ bij aanvaringen in Jeddah

Volgens Christian Horner had Lewis Hamilton geluk dat hij de Grand Prix van Saoedi-Arabië won, gezien zijn aanvaringen met Max Verstappen en Esteban Ocon. Bij beide aanvaringen had hij namelijk flinke schade aan zijn voorvleugel op kunnen lopen, waardoor het verloop van de race compleet anders had kunnen zijn. Horner geeft echter aan vrede te hebben met hoe de Grand Prix van Saoedi-Arabië is gegaan, en blij dat hij na zeven jaar zo’n nek-aan-nek titelstrijd met Mercedes kan uitvechten.

Als gevolg van het verloop van de GP van Saoedi-Arabië, gaan Verstappen en Hamilton met gelijke puntenaantallen de laatste race in Abu Dhabi in. Omdat de Nederlander negen overwinningen heeft, één meer dan Hamilton, staat hij nog voor in het kampioenschap. ‘Wie had dat aan het begin van het jaar gedacht?’, vraagt Horner aan Motorsport.com. Hij benadrukt hoe lang zijn team heeft uitgekeken naar de mogelijkheid om met Mercedes een titelgevecht aan te gaan. ‘We hadden er in het team allemaal onze armen voor afgebeten om na 21 intense races in een duel met Mercedes om de wereldtitel te strijden’, vertelt Horner. ‘Ik denk dat iedereen dat zou hebben na deze zeven jaar.’

Zo slecht was het niet

Verstappen staat nog voor in het kampioenschap, ondanks dat hij de Grand Prix van afgelopen weekend verloor aan Hamilton. De manier waarop dit gebeurde – met veel incidenten, straffen en controversiële beslissingen van de wedstrijdleiding – leidde na de race tot ontevredenheid, ook binnen het team. Inmiddels is Red Bull Racing echter bedaard, en is de moraal weer goed, volgens de teambaas. Zo slecht was het resultaat uiteindelijk niet voor de Nederlander, die vanaf de derde plek startte. ‘We pakten de tweede plaats, en leidden ook een groot deel van de race.’ Het is immers maar de vraag of de Nederlander de race zonder alle chaos ook had kunnen winnen, gezien de snelheid waarmee hij aan het einde van de rit terugviel.

Hoewel Horner de positieve kanten van de chaotische race in Abu Dhabi ziet, beseft hij ook dat de uitslag zomaar anders had kunnen zijn – en in zijn voordeel, welteverstaan. Hamilton had namelijk geluk dat hij een aantal momenten in de race relatief zonder kleerscheuren is doorgekomen. ‘In het begin reed Ocon over zijn voorvleugel, daarna reed hij in op de achterkant van Max. Hij daagde zijn geluk uit’, aldus Horner. De Red Bull-teambaas zal ongetwijfeld hopen dat Hamilton zijn geluk in Jeddah op heeft gebruikt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws