Contractbesprekingen Doornbos werden plots afgesloten door Viaplay: ‘Onbegrijpelijk’ Formule 1
Formule 1

Contractbesprekingen Doornbos werden plots afgesloten door Viaplay: ‘Onbegrijpelijk’

Contractbesprekingen Doornbos werden plots afgesloten door Viaplay: ‘Onbegrijpelijk’

Robert Doornbos verhuist volgend jaar niet naar Viaplay, de zender die volgend jaar de F1-uitzendrechten overneemt, maar heeft wel voor een contract onderhandeld met NENT, de Scandinavische eigenaar. Het contractaanbod werd echter ineens teruggetrokken. Het leidt tot verbazing bij de voormalig F1-coureur en Ziggo-analist.

Al eerder werd bekend dat Doornbos niet mee zou gaan naar Viaplay. De zender neemt ook een aantal andere Ziggo-kopstukken niet mee, waaronder presentator Rob Kamphues, pitreporter Jack Plooij en commentator Olav Mol. In plaats daarvan is Amber Brantsen gekozen als presentatrice, en Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk als commentatoren. Als analisten heeft Viaplay onder andere hun oog op een aantal buitenlandse oud-coureurs, waaronder oud F1-coureur David Coulthard.

Voor Doornbos is het nieuws een verrassing. ‘Viaplay heeft mij niet gekozen, gek genoeg. Daar moet ik me bij neerleggen’, vertelt Doornbos op Radio 538. ‘Het is onbegrijpelijk.’ Een tijd lang was er sprake dat de voormalig Red Bull-coureur wel zou terugkeren in de F1-uitzendingen in Nederland. Er was namelijk wel sprake van contractonderhandelingen. ‘Ze hebben me uitgenodigd op gesprek en zouden een contract opsturen.’

Doornbos nog wel te zien als gast

Dat contract is er echter nooit gekomen. Nadat bekend werd dat er vier analisten in het Viaplay-team zouden zitten, dacht Doornbos nog dat hij een van die vier zou zijn. Dat bleek echter niet het geval te zijn, bleek later uit een telefoongesprek. ‘Ineens belden ze op met de mededeling dat ik wel eens een keer in de uitzending langs mocht komen.’ Het lijkt er dus wel op dat Doornbos soms nog in de uitzendingen van Viaplay te zien zal zijn, maar niet meer als vaste analist, zoals bij Ziggo Sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws