Horner hekelt 'pestgedrag' van Mercedes dat leidde tot ontslag Masi: 'Hoort niet bij onze sport' Formule 1
Formule 1

Horner hekelt 'pestgedrag' van Mercedes dat leidde tot ontslag Masi: 'Hoort niet bij onze sport'

Horner hekelt 'pestgedrag' van Mercedes dat leidde tot ontslag Masi: 'Hoort niet bij onze sport'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zet zijn vraagtekens bij het ontslag van voormalig wedstrijdleider Michael Masi en denkt dat het 'pestgedrag' van Mercedes één van de hoofdoorzaken is van dat ontslag. De Brit vindt namelijk dat de Australiër oneerlijk behandeld is. Masi werd ontslagen van zijn functie als wedstrijdleider als gevolg van de chaos die in Abu Dhabi plaatsvond.

Masi is dus ontslagen van zijn functie, maar heeft wel een nieuwe functie aangeboden gekregen binnen de FIA. De Australiër wordt vervangen door het tweetal Niels Wittich en Eduardo Freitas. Zij zullen in 2022 de rol als wedstrijdleider afwisselend op zich nemen. Ook is er een nieuwe structuur ontstaan binnen de FIA om zo secuur mogelijk te werk te kunnen gaan en om controversie zoals die in Abu Dhabi 2021 te voorkomen.

'Mercedes' gedrag staat gelijk aan pesten'

Horner deelt in gesprek met de BBC wat hij van de hele situatie vindt en haalt uit naar het gedrag van het team van Mercedes. 'Was het juist om hem te ontslaan op basis van kritiek van een rivaal van ons? Nee, dat was fout naar mijn mening', zegt de teambaas. 'Hun (Mercedes', red.) passief-agressieve gedrag staat gelijk aan pesten.' Hiermee doelt Horner ook richting Lewis Hamilton, wie zijn terugkeer naar de Formule 1 alsmaar uitstelde en aangaf dat hij het onderzoek van de FIA per se wilde inzien.

Horner komt publiekelijk op voor Masi

Wel geeft de 48-jarige Red Bull-topman aan dat Masi fouten heeft gemaakt. 'Ja, hij heeft fouten gemaakt en dat is frustrerend. Maar je moet echt naar de rol kijken die hij had en de middelen die hij tot zijn beschikking had. Het is gewoon oneerlijk om de volle schuld bij Michael te leggen', zegt hij. Ook maakte Horner zich zorgen om Masi's mentale gezondheid. 'De online haat is één van de dingen die me zorgen liet maken om Michael, daarom nam ik het publiekelijk voor hem op want dat heeft niks te maken met onze sport.'

Radiocommunicatie in Abu Dhabi

Iets wat ook veel ophef opleverde, was de radiocommunicatie omtrent Masi. Met onder meer Mercedes en Red Bull die constant van alles in de oren van de wedstrijdleider konden roepen, werd de chaos alsmaar groter. Veel mensen vroegen zich af of de regels wel goed waren gevolgd omdat beide teams Masi zouden kunnen beïnvloeden met hun berichten naar de wedstrijdleider, die overigens soms ook uitgezonden werden.

Red Bull is met name bekritiseerd voor het zeggen van de tekst: 'Je hebt maar één raceronde nodig' in het oor van Masi, die hetzelfde tegen Mercedes-teambaas Toto Wolff zei toen de Oostenrijker vroeg om uitleg. 'Je moet de feiten doorgeven', zegt Horner. 'Ik denk dat wij minder druk uitoefenden op Masi dan onze concurrenten. Zij wilden helemaal geen safety car, of ze wilden één ronde terugtellen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws