Horner in zevende hemel na 'fantastische' race: 'Hadden niet beter aan seizoen kunnen beginnen!' Formule 1
Formule 1

Horner in zevende hemel na 'fantastische' race: 'Hadden niet beter aan seizoen kunnen beginnen!'

Horner in zevende hemel na 'fantastische' race: 'Hadden niet beter aan seizoen kunnen beginnen!'

Max Verstappen is het seizoen op fenomenale wijze begonnen door met een voorsprong van ruim twintig seconden over de streep te komen, en teambaas Christian Horner kon niet ontkennen dat een betere start van het seizoen haast onmogelijk zou zijn. De teambaas van Red Bull Racing was in de zevende hemel na de perfecte race van Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez, al ziet de Brit het nog niet als voorbode van een succesvol seizoen.

De race in Bahrein was zo ongeveer het eerste moment voor de teams om de balans op te maken, en voor Red Bull werkte dat ongetwijfeld in hun voordeel. Tijdens de kwalificatie leek het er nog even op dat Verstappen maar op een haar na poleposition zou pakken, maar de concurrentie kent de geheimen van de Oostenrijkse renstal inmiddels als geen ander. Van alle kanten kwamen de waarschuwingen al: Red Bull gaat er als een speer vandoor tijdens de race, want wat long runs betreft zouden ze het prima voor elkaar hebben. Die conclusie bleek uiteindelijk te kloppen, want Verstappen verdween in rap tempo aan de horizon.

Red Bull heeft alle plannen perfect uitgevoerd volgens Horner

Horner verscheen dan ook met een grote glimlach voor de camera bij Viaplay. ‘Het was echt een fantastische performance van het team,’ benadrukte de Brit over het succes in Bahrein. Met Verstappen op één en Pérez op twee hebben ze bij Red Bull natuurlijk weinig te klagen. ‘We hebben alles echt top uit kunnen voeren en de snelheid van de coureurs was echt fantastisch. We hadden niet beter aan het seizoen kunnen beginnen dan met het maximale aantal punten!’ Wat strategie betreft stond Red Bull er zoals gewoonlijk ook weer prima voor, en ook Horner zag dat Verstappen en Pérez de plannen achter het stuur perfect uit wisten te voeren. 'Max kon gebruikte zachte banden tijdens de race nog een keer gebruiken, dus ik ben echt heel trots op het team.’

Nu de Grand Prix van Bahrein officieel verreden is wordt het tijd voor de teams om zich te richten op de reis richting Saoedi-Arabië, al maakt Horner zich daar nog niet al te druk over. ‘Het lijkt me dat de temperaturen daar echt een stuk hoger zullen liggen omdat het natuurlijk een stratencircuit is, dus het beton zal daar echt voor een hele andere uitdaging zorgen. Maar het circuit hier in Bahrein is natuurlijk gewoon uniek, dus we kunnen niet té veel conclusies trekken na deze eerste race.' Bij Red Bull wil men logischerwijs nog niet op de feiten vooruitlopen, en dus kwam ook Horner met een onvermijdelijke conclusie: ‘We hebben er nu één gehad, dus nog 23 te gaan!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws