Horner niet bang voor speciale achterophanging Mercedes: 'Het werkt niet overal' Formule 1
Formule 1

Horner niet bang voor speciale achterophanging Mercedes: 'Het werkt niet overal'

Horner niet bang voor speciale achterophanging Mercedes: 'Het werkt niet overal'

In de afgelopen weken was er veel te doen om de geavanceerde achterwielophanging bij het team van Mercedes. De constructie op de W12 werd als een van de oorzaken gezien van de wederopstanding van Lewis Hamilton in het kampioenschap, maar Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat de impact van het component op de auto allemaal wel mee valt.

In de afgelopen weken is er veel ingezoomd op de achterkant van de W12. Er was veel aandacht op de manier waarop de auto ietwat door lijkt te buigen op het rechte stuk, om zo minder luchtweerstand te veroorzaken. In bochtige gedeeltes daarentegen brengt het de achterkant juist omhoog, om zo meer downforce te genereren. Een handig foefje, maar volgens Horner niet het gouden ei.

Red Bull acht achterwielophanging niet illegaal

'Wat we bij Mercedes in Turkije zagen was natuurlijk best extreem', zegt Horner over de veelbesproken achterophanging van zijn concurrent. 'Maar we vinden niet dat het tegen de regels is, of iets dergelijks', verduidelijkt de Brit tegenover RaceFans. 'Het is in de voorgaande jaren best vaak ingezet en we hebben het vaker gezien bij de Mercedes-auto's.'

Horner erkent dat Mercedes de achterophanging goed ontwikkeld heeft, maar stelt dat het absoluut geen wondermiddel is. Zo had het systeem bij de Grand Prix van de Verenigde Staten veel minder effect. 'Op de ene baan is het beter dan op de andere. Hier in Austin maakte het een stuk minder verschil. Op circuits als in Jeddah (Saoedi-Arabië, red.) zal het juist weer wel invloed hebben. Dan kan het een significant voordeel zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws