Horner niet van plan mee te werken aan idee Mercedes: 'Mensen moeten de baas zien' Formule 1
Formule 1

Horner niet van plan mee te werken aan idee Mercedes: 'Mensen moeten de baas zien'

Horner niet van plan mee te werken aan idee Mercedes: 'Mensen moeten de baas zien'

Christian Horner is niet van plan om de suggesties van Mercedes op te gaan volgen. Door de steeds vollere Formule 1-kalender wil de Duitse renstal ervoor zorgen dat werknemers niet naar elke Grand Prix kunnen gaan, maar de teambaas van Red Bull Racing vindt het belangrijk om altijd aanwezig te zijn. Hij zou het dan ook raar vinden om het team niet te steunen op de circuits.

Horner is al vanaf het begin van de Formule 1-avonturen van Red Bull de teambaas van de Oostenrijkse renstal. De Brit kreeg deze kans aangeboden door Helmut Marko, die hij kende van zijn tijd in de Formule 3000. Zijn werk als teambaas staat op geen enkel moment stil. 'Als ik niet op het circuit ben, ben ik van maandag tot en met vrijdag in de fabriek', zegt Horner bij Sky Sports F1. 'Als teambaas woon ik alle races bij. Ik heb elke Grand Prix bijgewoond waaraan Red Bull heeft deelgenomen sinds 2005.'

Horner: 'Mensen moeten de baas zien'

Als het aan James Allison ligt dan zal deze reeks op een gegeven moment doorbroken worden. De Formule 1-kalender blijft zich maar uitbreiden en dat heeft ook effect op de medewerkers. George Russell zei na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi dat hij met fysieke ongemakken kampte en dat er ook meerdere medewerkers in de paddock ziek waren. Allison wil ervoor zorgen dat niemand, behalve de coureurs, 24 Grands Prix aanwezig is op het circuit; dus ook de teambazen niet.

Andere werknemers pleiten juist voor minder races in een seizoen, maar gezien de toenemende interesse in Formule 1 lijkt dat niet op de planning te staan. Horner is echter niet van plan om mee te werken aan het plan van de technisch directeur van Mercedes. 'Mensen moeten de baas zien. Het niet bijwonen van één race zou hetzelfde zijn als Alex Ferguson (voormalige voetbaltrainer van Manchester United, red.) die niet naar een voetbalwedstrijd gaat.'

Desondanks beaamt Horner wel dat het seizoen slopend was. '2023 was een zwaar racejaar, en 2024 lijkt nog zwaarder te worden met meer races.' Tijd met zijn gezin buiten de raceweekenden om is dan ook waardevol. 'Je laat de telefoon in de kast liggen. Ik heb een jong gezin en die tijd is heel waardevol. Ik probeer dingen te doen. Als ik bijvoorbeeld op zondagmiddag kan terugkomen, kan ik de kinderen op maandagochtend naar school brengen. Dat brengt een beetje normaliteit', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws