Horner over lobbyen teambazen bij wedstrijdleider: 'Bestaat al sinds de tijd van Whiting' Formule 1
Formule 1

Horner over lobbyen teambazen bij wedstrijdleider: 'Bestaat al sinds de tijd van Whiting'

Horner over lobbyen teambazen bij wedstrijdleider: 'Bestaat al sinds de tijd van Whiting'

Christian Horner is een voorstander van het uitzenden van het radioverkeer tussen de teambazen en de wedstrijdleider. Vorig jaar was er veel kritiek vanuit de Formule 1, waardoor deze gesprekken aankomend seizoen niet meer te horen zullen zijn voor de fans. Dit radioverkeer leverde enkele controversiële momenten op. Horner en Red Bull Racing waren vaak genoeg onderdeel van controverse.

Horner stelt dat het zogenoemde lobbyen tussen teams en wedstrijdleider al jaren bestaat, zelfs in de tijden van Charlie Whiting. De teambaas van Red Bull wilde al geruime tijd dat het radioverkeer werd uitgezonden. 'Ik ben waarschijnlijk de reden dat deze gesprekken werden uitgezonden', wordt Horner geciteerd door Motor Sport. 'Ik heb altijd al gedacht dat het interessant zou voor de kijker om te horen wat er gaande is tussen de pitmuur en de wedstrijdleider.'

'Ik had verwacht dat dit ervoor zou zorgen dat er minder gesprekken gevoerd zouden worden tussen de teams en de wedstrijdleider', vervolgt Horner. Vorig seizoen werd de radio veelvuldig gebruikt. Volgens de teambaas komt dat door de intense titelstrijd vorig jaar. 'Als ik een ander team hoor lobbyen, dan moet ik mijn team verdedigen. In Abu Dhabi had ik mijn werk niet gedaan als ik niet zo hard mogelijk had gepusht voor mijn team. Het is beter dat het duidelijk is wie met de wedstrijdleider mag praten, maar ik vind nog steeds dat het uitgezonden moet worden.'

Horner: 'Whiting wilde niet dat de controverse aan het licht kwam'

Michael Masi bezweek uiteindelijk onder de druk van het radioverkeer. Whiting vond het lobbyen prima, maar hij wilde absoluut niet dat de gesprekken werden uitgezonden 'Hij was daar heel erg duidelijk over. Hij wilde niet dat de controverses te horen waren voor het publiek. Stefano Domenicali was uiteindelijk degene die het met mij eens was', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws